Doelgroep

  • Mensen die gemotiveerd zijn en beschikken over voldoende vaardigheden om op de reguliere arbeidsmarkt te functioneren.
  • Mensen die over onvoldoende vaardigheden beschikken om zelfstandig te solliciteren.

Doelstelling

Het ondersteunen van de deelnemer om zelf actief te zijn met sollicitatieactiviteiten.

Werkwijze

Tijdens de bijeenkomsten werken we met opdrachten, waarbij de focus ligt op zelfredzaamheid. We helpen de deelnemer om zelf geschikte bedrijven te selecteren en passende vacatures te zoeken. Ook ondersteunen we hem of haar in het opstellen van sollicitatiebrieven, het voorbereiden van een sollicitatiegesprek, het aanpassen van het cv of het ondernemen van andere acties zoals (na)bellen en netwerken. Tijdens de bijeenkomsten werken we met opdrachten, waarbij de focus ligt op zelfredzaamheid. We helpen de deelnemer om zelf geschikte bedrijven te selecteren en passende vacatures te zoeken. Ook ondersteunen we hem of haar in het opstellen van sollicitatiebrieven, het voorbereiden van een sollicitatiegesprek, het aanpassen van het cv of het ondernemen van andere acties zoals (na)bellen en netwerken. 

Bij alle bijeenkomsten ligt de focus op de zelfredzaamheid van de deelnemer, maar we werken ook groepsgewijs zodat de kandidaten elkaar kunnen motiveren in het sollicitatieproces. De groep bestaat uit minimaal zes en maximaal tien kandidaten.

Resultaat

De deelnemer is gemotiveerd en in staat om een geschikte werkplek met perspectief op duurzaam werk te vinden.

Duur

De sollicitatiebegeleiding bestaat uit twaalf bijeenkomsten van een dagdeel of op basis van maatwerk in overleg met de opdrachtgever.