Daria werkt al sinds 2017 in de schoonmaak bij MidZuid. Ze begon met een stage voor een paar uurtjes per week. Ze heeft de tijd gekregen om in een rustig tempo haar uren uit te breiden naar 24 uur, en dat is haar gelukt! Ze heeft inmiddels een vaste aanstelling bij MidZuid.

Verder ontwikkelen

Daria heeft haar basisopleiding schoonmaak (SVS) gehaald met mooie cijfers. Voor Daria hield het echter niet op met een diploma en een vaste aanstelling. Ze wilde meer, ze wil zich nog verder ontwikkelen en dan met name op goed werknemerschap. Samen met Dorien, haar trajectbegeleider, is Daria gestart met Werkstap. De arbeidsontwikkelmethode waarin zij zelf aan het roer staat en in kleine stapjes verder groeit in haar werkzaamheden.

Leren en ontwikkelen

“Daria heeft bij mij aangegeven wat ze graag zou willen ontwikkelen en leren”, vertelt Dorien Damen, consulent en trajectbegeleider van MidZuid. “Ze vindt het bijvoorbeeld soms nog lastig om te gaan met veranderingen op de werkvloer. Om aan dit leerdoel te werken, hebben we samen werkopdrachten opgesteld. Waar Daria gelijk mee aan de slag is gegaan.”

Observeren en meewerken

Om de ontwikkelingen die Daria doormaakt op de werkvloer goed te volgen, is het belangrijk dat haar trajectbegeleider Daria tijdens het werk meemaakt en observeert. “Best wel spannend hoor”, vertelt Daria. “Ik werk in het gemeentehuis in Oosterhout met mijn collega’s. Nu kwam Dorien met mij meewerken en waren de rollen een beetje omgedraaid. Ik heb haar laten uitgelegd en laten zien wat wij elke dag moeten doen om het (weer) netjes en schoon te maken hier.”, aldus Daria. Dorien vult aan: “en dat is veel, heel veel. Het heeft mij verbaasd hoe de gebruikers omgaan met de hygiëne en netheid van het sanitair op hun werkplek. Het schoon maken en houden is in veel gevallen een erg ondankbare taak voor Daria en haar collega’s. Ik heb veel respect gekregen voor alle collega’s die, binnen en buiten MidZuid, er elke dag weer voor zorgen dat alles er netjes en schoon blijft uitziet. Want dit vraagt om flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Een dik compliment voor jullie!”

 Daria tekent contract