Een schone werkplaats is van essentieel belang. 

Het lijkt zo vanzelfsprekend maar dat is het niet: een schone werkplaats. Opvallend is dat Damen Drukkers door klanten en andere bezoekers regelmatig gecomplimenteerd wordt met de schone werkomgeving. Onze productieleider vertelt.

“We hebben drie schoonmakers fulltime in dienst. Een van hen werkt voor ons via sociaal werkbedrijf MidZuid, dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt om in een passende baan zijn of haar talent te laten groeien. Kort gezegd houden zij samen de hele productieplaats, het magazijn en de expeditie schoon.”

De productieleider, die al 12 jaar bij Damen Drukkers werkzaam is, licht toe dat het schoonhouden van de vijf drukpersen en de daarbij behorende werkplaatsen, andere machines, wanden en vloeren het hoofdbestanddeel van de werkzaamheden van het schoonmaakteam vormt. “Maar ook kleinere werkzaamheden als het schoonmaken en bijvullen van de koffieautomaten is een taak van het team. Alles gebeurt volgens een vast schema, met de benodigde stofzuigers, schrobmachines en schoonmaak- en schoonmaak­hulpmiddelen.” 

Een schone werkplek is van essentieel belang om goed te kunnen werken en om een goed product af te kunnen leveren. “Je kunt je wel voorstellen dat bij de nabewerking van het papier veel stof vrijkomt. Dat stof, de inkt, alles wordt verwijderd op en rondom de drukpersen. Daar is één man fulltime mee bezig. Met een vloeroppervlak van 5.880 m2 kan degene op de schrobmachine, als hij achteraan de hal is gekomen, weer vooraan beginnen. Naast dat het belangrijk is voor onze werknemers in een schone werkomgeving te zijn en dat de producten in een schone omgeving gemaakt worden, geeft het natuurlijk ook een nette uitstraling naar onze klanten en andere bezoekers. Daarom wordt ook ons wagenpark keurig schoongehouden. En als dat opvalt en mensen tegen ons zeggen ‘zo, wat een mooi en schoon bedrijf hebben jullie’, dan is dat niet alleen plezierig om te horen, maar betekent het ook dat het opvallend is dat Damen Drukkers een plezierige omgeving biedt om in te werken.

Bekijk het hele magazine van Damen Drukkers.

Dit artikel is afkomstig uit het magazine van Damen Drukkers.
Tekst is geschreven door Corine Koek

De foto is gemaakt door Fotograaf Frans Jan Fortunati