Als je werkt in de bedrijfscatering is geen dag hetzelfde, onze collega's weten er alles van. 

In het bedrijfsrestaurant staan o.a. Anne en Cynthia voor je klaar. Maar ook in de gemeentehuizen van Altena, Drimmelen en Oosterhout en op de gemeentewerf in Oosterhout verzorgen onze collega’s de bedrijfscatering. Tijd om er eens wat meer over te vertellen.

Vak-opleiding

Als je werkt in de bedrijfscatering bij MidZuid heb je een passie voor alles wat te maken heeft met het bereiden van eten en het zorgen voor je gasten. Bij MidZuid is bedrijfscatering (of horeca) één van de branchestraten. Je leert er tijdens het werken een vak. Dit gebeurt onder begeleiding van voorman.

Als je bij MidZuid werkt was het wat lastiger voor je om een baan te vinden. En is het soms heel spannend om bij een gewone werkgever aan de slag te kunnen. In ons bedrijfsrestaurant of via een van de andere bedrijfscateringlocaties van MidZuid leer je al doende alle kneepjes die horen bij dit vak.

Werken en leren

Je leert er om te zorgen voor je gasten, door koffie en thee uit te serveren. Ook zorg je ervoor dat het bedrijfsrestaurant elke dag gevuld is met frisdranken, verse broodjes, maaltijdsalades of een warme snack. Je bereid alle gerechten zoveel mogelijk zelf voor, met verse seizoensgebonden ingrediënten. Om het leerproces eenvoudig te houden, maken we gebruik van een seizoenen-cyclus. Die cyclus duurt vier weken en wordt het hele seizoen herhaald. Zo worden de werkzaamheden steeds meer eigen en dat draagt bij aan de groei van jou. Natuurlijk houden we tijdens het opleiden rekening met de hygiëne code HACCP. Denk hierbij aan persoonlijke hygiëne, schoon werken maar ook de borging van de temperatuur van koude en warme gerechten. Want ook wij worden twee keer per jaar onverwachts gecontroleerd door een extern bureau, net als andere bedrijfsrestaurants.

Begeleiding

Je start zoveel mogelijk eerst in het bedrijfsrestaurant van MidZuid. Tijdens deze periode wordt je gecoacht en beoordeeld op inzet, inzicht en technieken. Denk bijvoorbeeld aan snijtechnieken, hoeveelheden samenstellen en het afwegen van ingrediënten. Zo maken we een persoonlijk leerplan op maat voor je. Door de werkwijzen op al onze locaties hetzelfde te houden, stimuleren we onderlinge uitwisseling. Dit helpt ook bij je ontwikkeling, je leert nieuwe mensen kennen en leert wennen aan een andere omgeving. Dit alles met als doel een baan te vinden die bij je past, buiten MidZuid.

Voor iedereen

Met enige regelmaat ontvangen we medewerkers voor een kortere periode. Zij krijgen een werkervaringsplek of een snuffelstage vanuit praktijkschool de Zwaaikom voor enkele dagen. Het is doel is de medewerker kennis te laten maken met wat bedrijfscatering inhoud en welke mogelijkheden er zijn. De laatste jaren ontvangen we ook regelmatig statushouders. Deze mensen zetten bij MidZuid hun eerste stappen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Soms is bedrijfscatering voor hen al bekend, maar soms ook niet. Voor iedereen biedt MidZuid een passende oplossing. 

Enthousiasme

Cynthia en Anne zijn bekende gezichten in het bedrijfsrestaurant van MidZuid. Ze hebben geleerd om ons als collega’s te woord te staan en zorgen dat wij een fijne tijd hebben als we tijdens onze lunchpauze in het restaurant aanwezig zijn. Wij zeggen ga zo door toppers!