Algemeen Directeur Egbert Lichtenberg, is dinsdagavond 8 oktober voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Altena. De afgelopen maanden heeft de vertrouwenscommissie, die bestaat uit leden van de gemeenteraad van de gemeenten Altena, zich gebogen over wie de nieuwe burgemeester moest worden. Er solliciteerden 13 belangstellenden.

Verlossend telefoontje

“De gemeenteraad nam gisteravond in een besloten vergadering het advies van de vertrouwenscommissie over om mij voor te dragen als burgemeester van Altena. Het was tot gisteravond heel spannend, want ik wist niet of ik het geworden was. Want na het sollicitatiegesprek gold algehele geheimhouding en was alleen mijn vrouw op de hoogte. Ik was net thuisgekomen van de personeelsbijeenkomst bij MidZuid en kreeg om 20.30 uur het verlossende telefoontje. Voordat ik samen met mijn vrouw naar Almkerk ben vertrokken, heb ik eerst mijn kinderen bijgepraat. Ik voel mij heel erg vereerd om hier de schouders onder te zetten en Altena op een andere manier te dienen dan ik tot nu toe heb gedaan.”, aldus Egbert.

Hoe nu verder?

Hoe het nu verder moet bij MidZuid? “Dat is een veelgehoorde en logische vraag. De voordracht tot burgemeester is pas definitief als de koning daar een besluit over genomen heeft. Daarna word ik geïnstalleerd in de gemeenteraad. Dat vindt waarschijnlijk plaats op 9 december. De functie van burgemeester kan ik niet samen met mijn huidige functie als algemeen directeur invullen. Daarom stop ik als algemeen directeur bij MidZuid. Het bestuur start een procedure om een nieuwe algemeen directeur te vinden. Ik zorg voor een goede overdracht en heb er alle vertrouwen in dat de koers die we de afgelopen jaren met onze partners hebben ingezet voor een stabiel sociaal werkbedrijf niet verandert als ik vertrek.”