Om goed schoon te kunnen maken is kennis van zaken nodig is. De basisopleiding Schoonmaken van SVS is hét vertrekpunt voor alle schoonmakers die werken op kantoren. Medewerkers van MidZuid hebben onlangs dit mooie certificaat in ontvangt mogen nemen, want zij hebben deze opleiding gehaald.

Om het vak schoonmaken professioneel uit te kunnen oefenen is een goede opleiding belangrijk. De basisopleiding Schoonmaken van SVS is hét vertrekpunt voor alle schoonmakers in een kantoorachtig omgeving. Deze praktijkgerichte opleiding sluit naadloos aan op de door de Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche (RAS) vastgestelde eindtermen. De basisopleiding Schoonmaken is zeer praktisch van opzet. Zo leren de deelnemers praktisch, veilig en ergonomisch verantwoord schoonmaken volgens de microvezelmethode. Daarnaast wordt er tijd genomen om onderling ervaringen uit te wisselen hoe om te gaan met klanten. Het omgaan met klanten is belangrijk. De deelnemers werken op de meeste locaties tijdens kantoortijden als de klant gewoon aan het werk is. Daarom wordt er veel verwacht van de deelnemers.

Praktisch opleiden

De basisopleiding Schoonmaken is zeer praktisch van opzet en duurt voor deelnemers zes of zeven dagdelen van ongeveer drie uur per keer. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen, waarbij de cursist het geleerde in de praktijk moet gaan toepassen. Ook mondeling worden vragen gesteld waarom de cursist iets doet volgens een bepaalde volgorde. Het examen bestaat uit verschillende onderdelen en is bedoeld om de kennis en vaardigheden van de kandidaat te beoordelen aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen. Bij het positief afsluiten van de cursus krijgen de medewerkers een officieel landelijk erkend RAS diploma wat binnen de schoonmaak veel waarde heeft op veel vlakken. Voorbeelden hiervan zijn minimum salarisgarantie of garantie van baanbehoud bij overname van een klant door een andere schoonmaakpartij. Uiteraard is het voor deelnemers een schitterend startcertificaat om de eerste stap te maken naar uitstomen naar een reguliere baan.

Diploma uitreiking

Nieuwe technieken, tips, ander materiaal gebruik: alles moest geprobeerd worden. En met succes! Op 3 juni was de diploma uitreiking bij MidZuid. En hierbij hebben 12 deelnemers een diploma gekregen. Een super resultaat waar wij heel trots op zijn!