De Smidshoek in Raamsdonksveer heeft er de afgelopen periode flink de schouders onder gezet.

Het was een onzekere tijd, maar het is gelukt! Ze zijn vol enthousiasme ingestapt op de vraag die begon te leven in corona-tijd, namelijk het produceren van desinfectiezuilen. Om aan deze vraag te voldoen was eigenaar Jeroen dringend op zoek naar personeel. Samen met Marleen, werkgeversadviseur van WerkgeversServicepunt (WSP) West-Brabant voor de regio Dongemond, de gemeente Oosterhout en jobcoaches Barbara en Guus van Sociaal Werkbedrijf MidZuid is er personeel gevonden en zijn ze aan de slag.

jeroen en zuil

 

Investeren in de toekomst

Al even werkt de Smidshoek samen met Marleen. Jeroen vertelt: “het is fijn dat er zo snel ingesprongen wordt op mijn vragen. Natuurlijk moet er ook tijd, geduld en aandacht besteed worden aan het inwerken van nieuwe kandidaten. Maar voorlieden Martijn en Werner maken daar graag ruimte voor.” Martijn vult aan: “er starten nu zowel nieuwe inleners, als kandidaten met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Het is fijn dat we hierbij hulp krijgen van de jobcoaches van MidZuid. Vooral bij de kandidaten die nog maar net gestart zijn op de arbeidsmarkt, is er echt even wat meer tijd en aandacht nodig om te ontdekken wat er bij hen past.”

Talenten een kans geven

De gemeente Oosterhout begeleidt mensen vanuit de uitkering naar een betaalde baan. Zij zien ook dat er even wat extra hulp nodig was en daarom zijn de jobcoaches van sociaal werkbedrijf MidZuid erbij betrokken. Guus leert als jobcoach de kandidaten kennen bij het werkbedrijf van MidZuid. Hij zoekt samen met gemeente en WSP naar geschikte werkgevers en werkplekken. “Talent is namelijk niet altijd direct zichtbaar en ze hebben soms wat extra hulp nodig bij het nemen van de verschillende stappen”, aldus Guus. “De Smidshoek is een erg geschikte werkgever, want zij durven te investeren in de ontwikkeling van mensen. Ze bieden het gewenste klimaat om mensen te laten groeien in hun werk. Zij geven hen het vertrouwen en de ontdekkingsruimte om te leren. Ik zie ze met de week groeien in hun zelfvertrouwen. Daardoor floreren zij als werknemer en als mens!”

Zelfstandig aan de slag

Een paar maanden terug is ook Jacco begonnen als algemeen medewerker. Het was even wennen om zijn uren op te bouwen, want hij was bang dat hij zichzelf voorbij zou lopen. Nu werkt hij bijna fulltime en vrijwel volledig zelfstandig. “Hij regelt alles zelf.” ,zegt Jeroen. “Van spullen wegbrengen naar de verzinkerij, tot het wegbrengen van bestellingen.” Zijn jobcoach Barbara vertelt: “de plaatsing bij De Smidshoek is zo’n succes omdat iedereen hier de kans krijgt zichzelf te ontwikkelen. De mensen groeien daar waar hun krachten liggen.” De goede inzet van Jacco is niet alleen beloond met een paar flinke spierballen, maar ook met een contract voor onbepaalde tijd.