Tijdens de Match van West-Brabant op donderdag 19 september, organiseerde het WerkgeversServicepunt (WSP) West-Brabant subregio MidZuid een Banenbeurs XL.

Met als doel om zoveel mogelijk matches te maken tussen werkgever en werkzoekenden. Net als voorgaande banenbeurzen, was het ook dit keer weer een groot succes! Ruim 62 werkgevers met 250 vacatures zochten tussen de bijna 400 werkzoekenden naar de juiste match.

Ontmoet!

Door de economische groei is de werkloosheid gedaald. Dat is natuurlijk mooi nieuws. Maar er zijn nog altijd genoeg mensen die een baan zoeken. Maartje Fransen, werkgeversadviseur bij WSP West-Brabant, regio MidZuid merkt op: “Steeds meer werkgevers hebben moeite met het invullen van vacatures. Het op een laagdrempelige manier kennismaken met kandidaten, geeft een eerste aanzet tot een goed gesprek. Op basis van het cv van mensen die bijvoorbeeld in Nederland nog weinig werkervaring hebben opgedaan, worden ze niet uitgenodigd. Terwijl wanneer een werkgever met eigen ogen ziet hoeveel enthousiasme en passie een werkzoekende uitstraalt, ze meer kans hebben op het vinden van hun droombaan. En wij weten wat werkgevers zoeken en kunnen dus een handje helpen tijdens de beurs.

Aan de slag

Tijdens de beurs spraken de werkgeversadviseurs Maartje en Claudia met verschillende werkgevers, zoals Flexibility, Frigolanda en Proflinq . Ze zijn allemaal op zoek naar kandidaten in verschillende branches. Nieuwsgierig? Bekijk de flashback van de Banenbeurs.

 

Krachten bundelen

Tijdens de Match van West-Brabant bundelden alle regio’s van het WerkgeversServicepunt West-Brabant hun krachten. Waarom? Om impact te maken en meer mensen kennis te laten maken met onze krachten om een inclusieve samenleving mogelijk te maken. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het WSP West-Brabant? Of weten wat de adviseurs voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Ga dan naar www.wspwestbrabant.nl.