Hoe maak je een werkplanning die zowel rekening houdt met iemands welzijn én de ontwikkeling bevordert?

Wim Verheijden weet het: met de juiste mensenkennis. Doordat hij vrijwel zijn hele loopbaan bij MidZuid heeft gewerkt, kent hij zijn collega's door en door. Uit deze goudmijn put hij graag bij het maken van de planningen voor de productieafdeling. Want: wat werk leuk maakt, is voor iedereen persoonlijk.

Flinke puzzel

Wim vertelt: "In de 46 jaar dat ik hier werk, heb ik allerlei functies gehad. Ik ben begonnen bij de salarisadministratie. Daarna heb ik de administratieve ondersteuning voor groepsdetachering verzorgd en gewerkt op de afdeling facilitaire zaken. Ook ben ik secretaris van de ondernemingsraad geweest. Voordat Taxi Berm het vervoer van onze medewerkers overnam, heb ik ook nog begeleiding gegeven aan de toenmalige chauffeurs. Nu ben ik al heel wat jaar de coördinator van het vervoer en verantwoordelijk voor de planning van onze productieafdeling. Als coördinator van het vervoer ben ik de contactpersoon tussen mijn collega's en Taxi Berm. Dit doe ik niet alleen voor de productieafdeling, maar ook voor de collega’s die werken in bijvoorbeeld catering en schoonmaak. Wanneer iemand zich niet zelfstandig af kan melden voor een rit, zorg ik daar voor. Het meeste werk zit in het regelen van het vervoer om collega’s buiten bloktijd naar een ander bedrijf te brengen voor detachering”

De kracht van connectie

“Als planner van de productieafdeling zorg ik ervoor dat onze collega's elke ochtend precies weten met welk product ze aan de slag kunnen. Ik haal er veel energie uit om mensen in te plannen op de juiste plek. Dat wil zeggen: het soort werk waar ze het meeste plezier in hebben en waarmee ze zich tegelijkertijd kunnen ontwikkelen. Als dit lukt en zie ik iemand gelukkig worden, dan denk ik 'yes!'. Dan vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Om dit te bereiken ga ik zowel in gesprek met de voorlieden als met de mensen zelf. Ik ben geïnteresseerd in mijn collega's en ik vind het leuk om een band op te bouwen. Ze zijn vaak alleen en ik merk dat ze graag even hun verhaal kwijt willen, voordat het werk begint in de ochtend. Ze kunnen altijd bij me te terecht met wat ze hebben meegemaakt of waar ze mee zitten. Het sociale contact geeft me veel voldoening. Omdat ik hier al zo lang werk, ken ik veel collega's goed. Dat vind ik belangrijk: mensenkennis is cruciaal om het puzzeltje van planning voor iedereen te laten werken. Na vele goede jaren bij MidZuid ga ik binnenkort met pensioen. De klik met mijn collega's zal ik zeker gaan missen. Daar heb ik veel kracht uit gehaald!"