De loonwaarde bepalen van een medewerker, dat is voor consulent Dorien Damen gesneden koek. Maar voor wethouder Adriaan de Jongh was het, tot voor kort, niet meer dan een methode voor werkgevers. Wat er allemaal bij komt kijken wist hij nog niet. Daarom heeft Dorien hem meegenomen naar de Katjeskelder. Daar maakt Sander Koks met veel plezier schoon. Hij is gedetacheerd namens MidZuid bij CSU en heeft echt een leuk team waarin hij werkzaam is.

Wij helpen CSU

CSU is een groot schoonmaakbedrijf en heeft veel werknemers. Zij maken kansen voor iedereen. Om bedrijven, zoals CSU, goed te kunnen helpen is Talent6 ontwikkelt. Dit is een landelijk gevalideerde methode, door MidZuid ontwikkelt. Hiermee wordt de loonwaarde van mensen bepaald. Zo krijgt een werkgever goed inzicht in iemand zijn werkproductiviteit en kan hij dit vergelijken met andere collega’s in dezelfde functie. Zo krijgt een werkgever inzicht in de hoogte van de loonkostensubsidie of loondispensatie die zij kunnen ontvangen. 

En dat werkt voor Sander

En of Sander daar iets van merkt? Niet zo veel, vertelt hij: “Ik doe mijn werk en er kijkt een consulent mee. Dorien ken ik nog uit het verleden. Via haar ben ik bij de Katjeskelder gestart waar ik het fantastisch na mijn zin heb. Ik heb een leuk gesprek gehad met haar en de wethouder. Zij overlegt de uitkomsten van de loonwaardebepaling met de werkgever. Natuurlijk vertelt ze mij er ook wat over, maar ik wil gewoon graag werken.” Voor een werkgever zoals CSU, is het belangrijk dat zij inzicht hebben in de hoogte van de loonwaarde van de werknemer. Dit is voor de administratie en de bedrijfsvoering van belang. Natuurlijk ook voor mensen als Sander, want zo krijgt iedereen een eerlijke kans op de arbeidsmarkt. MidZuid wilt natuurlijk dat het werkt voor iedereen. Wat er uit de meting komt, maakt Sander niets uit. Hij heeft het reuze naar zijn zin op de Katjeskelder en krijgt een salaris betaald en kan zo op eigen benen staan.

Werkplezier is de essentie

Wethouder Adriaan de Jongh vind de methode erg positief. “Wij zijn natuurlijk allemaal erg blij dat deze methode bestaat, want we hebben een opdracht. Wij willen dat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen in onze samenleving. En dit helpt enorm mee. Ik vind het vooral ook leuk om te zien hoeveel werkplezier Sander uitstraalt. Daar doen we het allemaal voor.”