Al even zijn wij op zoek naar een vestiging in de gemeente Altena. En met succes.  

Dat is belangrijk, want bij MidZuid werken veel mensen die wonen in de gemeente Altena. Zo lukt het straks nog beter om in de buurt ook te kunnen werken bij MidZuid. Wij zijn trots dat we vanaf 1 september een extra vestiging hebben geopend in Veen, aan de Bagijnhof 60. 

Wens van het bestuur

Het is al enige tijd een wens van ons bestuur om ook in de gemeente Altena over een extra locatie te beschikken. In samenwerking met de gemeente Altena is gekeken naar bestaande ruimten die goed bij onze werkzaamheden passen. Het oog viel op de gemeentewerf in Veen, welke niet meer in gebruik is. “Het is erg belangrijk om voor onze inwoners dichtbij werk te kunnen organiseren bij MidZuid. Op deze manier beperken we de vervoersbewegingen en spelen we in op de vervoersproblemen van onze inwoners om in Oosterhout te komen en daar aan de slag te gaan.”, aldus Paula Jorritsma, voorzitter van het bestuur van MidZuid en wethouder Sociaal Domein Gemeente Altena. Frits in ’t Groen vult aan: “En vanwege een uitbereiding in de werkzaamheden, vinden we hiermee huisvesting die beter past bij onze werkzaamheden en behoeften dan onze huidige locatie in Nieuwendijk ons biedt. Een echte win-win situatie!”

IMG 2567 4

Aan de slag!

De collega’s van de groenvoorziening zijn op 1 september gestart aan Bagijnhof 60. Het gebouw heeft hiervoor enkele aanpassingen gehad. De locatie Hoekkampstraat in Nieuwendijk blijft ook nog actief. Deze locatie dient nog als verzamelpunt en opslagpunt voor de collega's. Als de werkzaamheden in Veen goed verlopen, starten daarna ook re-integratie activiteiten vanuit Veen. En is het in de toekomst ook de bedoeling dat MidZuid productiewerkzaamheden vanaf deze vestiging gaat uitvoeren.

Opening vestiging Veen 9

Feestelijke opening

Samen met o.a. Paula Jorritsma en Egbert Lichtenberg (Burgemeester van de gemeente Altena) heeft op 1 september 2021 de opening van het pand plaatsgevonden. Een aantal collega's van onze Groenvoorziening waren hier ook bij aanwezig om deze feestelijke opening bij te wonen. Uiteraard alles binnen de geldende corona-maatregelen.