Oosterhoutse ondernemers hebben De Loods 16 ontwikkelt. 

De Loods 16 is in samenwerking met wethouder Robin van der Helm van de gemeente Oosterhout ontwikkelt. Het is een plek waar leerlingen en studenten van 15 tot circa. 23 jaar aan hun studieopdrachten kunnen werken of met studiegenoten kunnen brainstormen, bijpraten of aan gezamenlijke opdrachten kunnen werken.

Fijne werkplek

De jeugd in Oosterhout heeft het moeilijk in deze corona-tijd. Ze missen sociale contacten en een rustige plek om thuis te studeren of te werken is niet vanzelfsprekend. In een van de hallen van de oude Galvanitas fabriek aan Wilhelminakanaal Zuid zijn zeecontainers geplaatst en daarmee zijn er gave, industriële studeer- of werkplekken ontstaan. Vanaf 22 maart 2021 zijn de ruimtes 5 middagen per week geopend voor jongeren die via de website hebben gereserveerd.

MidZuid werkt ook bij de Loods 16

Sociaal Werkbedrijf MidZuid verzorgt de schoonmaak van de containers. Want dat is, en in deze tijd zeker, heel belangrijk! “In overleg met de gemeente Oosterhout zorgen we dat de werkplekken en wc’s er piekfijn uit blijven zien”, vertelt Roel Alkhoven, werkleider Schoonmaak bij MidZuid. Roel vervolgt: “In deze tijd is het belangrijk om er voor elkaar te zijn. We hebben het allemaal lastig, maar wij weten als sociaal werkbedrijf dat ritme, structuur en een prettige werkplek bijdragen aan rust en minder stress in het leven. Daar staan wij voor en laten wij anderen graag deelgenoot van zijn. En dat werkt voor iedereen.”