Sinds enkele jaren levert MidZuid (voorheen !GO) een bijdrage aan het ontplooien van de ambities van het norbertinessenklooster Sint-Catharinadal in Oosterhout. Deze ambities bestaan uit het ontwikkelen van een logeerhuis, een taverne, een moestuin en een wijngaard met wijnhuis. Het doel is om hiermee de toekomstbestendigheid van Sint-Catharinadal te verbeteren. Het klooster heeft in en rondom Oosterhout een grote maatschappelijke waarde. Door de werkgelegenheid die voorkomt uit deze ambities is een waardevolle samenwerking ontstaan.

Tijdens alle projecten ontstaan mijlpalen van grote betekenis. 29 mei was zo’n moment. Na 3 jaar heel hard werken, werden de eerste flessen wijn gebotteld. Het resultaat van de oogst van 2017, bestaande uit zo’n 11.000 flessen, werd vanuit de tanks in flessen gebotteld. Zowel medewerkers van MidZuid als vrijwilligers hebben meegeholpen om dit in 1 dag af te werken. Daarna zijn de flessen in de koeling gezet: klaar voor het etiket!

Dat dit de eerste oogst is en de eerste flessen wijn maakt het extra bijzonder. En bijzondere wijn vraagt om een bijzonder etiket. Het was daarom belangrijk dat het etiket geheim bleef tot de uitreiking. De mensen van MidZuid hebben deze etiketten met grote zorg op de flessen geplakt en er voor gezorgd dat iedereen werd verrast. Op zaterdag 16 juni werd de eerste fles wijn aan de Commissaris van de Koning uitgereikt. 

Het werken in de wijngaard is soms zwaar. Het gaat tenslotte om 35.100 planten die allemaal aandacht nodig hebben. Het team van MidZuid levert hier een topprestatie. Inmiddels zijn alle afdelingen op de een of andere manier betrokken bij dit bijzondere project. We zijn trots op de eerste flessen en we weten zeker dat er nog veel zullen volgen.