Er staan regelmatig bedrijfsbezoeken op de planning bij het WerkgeversServicepunt.

Samen met Wethouder Marcel Willemsen van de gemeente Oosterhout gaan wij, van het WerkgeversServicepunt West-Brabant, subregio MidZuid, regelmatig op bedrijfsbezoek. Dit keer waren we te gast bij Timmers BV in Oosterhout. Vergezeld door Ruud, stagiaire bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit en Gwen van Mook, accountmanager van de Gemeente Oosterhout.

Totaal concept

Eigenaar Corné Timmers en directeur Rob van Aart leiden ons rond. Timmers B.V. is een groothandel gespecialiseerd in glas, glasbeslag en glasartikelen. Alles wat nodig is voor het plaatsen van glas komt hier vandaan. Timmers biedt een totaal concept en daar is veel vraag naar. Zij leveren aan veel verschillende klanten zoals glashandels, interieurbouwers, webshops en vele andere leveranciers. Denk hierbij aan glas voor keukens, winkelpuien, kantoren of douchecabines.

Uitbreiding

Vier jaar geleden hebben ze een tweede pand erbij gekocht. Vorig jaar is alles samengevoegd, waardoor de verschillende handelsnamen allemaal met de naam Timmers B.V. verdergaan. Inmiddels heeft dit familiebedrijf 40 mensen in vaste dienst en daar zijn ze trots op. “Onze mensen zijn het belangrijkste wat wij hebben”, zegt Corné Timmers. “We streven ernaar om de krachten en deskundigheid zelf in huis te hebben, zodat we de continuïteit en kwaliteit in de toekomst kunnen (blijven) waarborgen. Daarom zetten wij hoog in op automatisering en testen wij zelf onze producten. Ook maken we zelf product- en instructievideo’s, die we plaatsen op ons eigen YouTube kanaal.”, aldus Timmers.

Betrokken ondernemer

Timmers B.V. is voor ons geen onbekende, zij zijn één van de ambassadeurs van MidZuid en zijn een inclusieve werkgever. In de afgelopen jaren zijn er tientallen kandidaten in dienst genomen. Soms zijn dit mensen die een wat grotere afstand hebben tot de arbeidsmarkt, waardoor ze wat meer begeleiding nodig hebben. Dit jaar zijn er al drie kandidaten gestart waarvan één statushouder. Bij Timmers B.V. zijn ze erg blij met hun nieuwste aanwinsten.

Inspelen op krapte

“De krapte op de arbeidsmarkt is zichtbaar, nog nooit heeft de gemeente Oosterhout zo weinig mensen in een uitkering gehad”, aldus Wethouder Willemsen. Voor de huidige groep werkzoekenden is vaak wat meer hulp nodig voordat ze aan de slag kunnen. Rob van Aart vertelt: “Door soms iets aan te passen of te schuiven, lukt het om de functie toch aan te laten sluiten. Wij zijn onlangs een erkend leerbedrijf geworden en daarbij is de eerste praktijkverklaring behaald. Dat is een fantastische ontwikkeling, wat mensen de juiste kans geeft die zij verdienen op de arbeidsmarkt. En dat is weer goed voor de toekomst van ons bedrijf.”