Jobcoaches Barbara en Guus geven taal en praktijk-les aan statushouders die ongeveer 5 jaar in Nederland wonen.

Met deze lessen lukt het om de kans op betaald werk te vergroten. Dit begint bij de verantwoordelijkheid en regie over je eigen leven te nemen. Hoe verbreed je je netwerk? Wat zijn je plichten en rechten? Zie je dit traject als een plicht of een kans?

De deelnemers leren bij ons om met elkaar samen te werken door gezamenlijk werkprocessen te organiseren. Daarnaast zijn het kennen van de geschreven en ongeschreven regels die we in Nederland hanteren een erg belangrijk onderdeel. Wat verwacht een werkgever van je? Hoe communiceer je met elkaar? Wanneer ben je betrouwbaar voor een werkgever? Zij zoeken naar de antwoorden op deze vragen en vertalen deze naar acties in de praktijk.

Thema van deze week:
Het is belangrijk om je eigen geld te verdienen en om onafhankelijk te kunnen zijn. Maar zijn dit de enige redenen om te solliciteren op een bepaalde functie? De deelnemers hebben zich gebogen over de kritische vragen die gesteld kunnen worden tijdens een sollicitatiegesprek en op welke manier zij hun motivatie in woorden en lichaamstaal kenbaar kunnen maken.