Dat werken gezond en gelukkig maakt is voor Sundancer de basis van hun bedrijfsvoering.

Sundancer heeft in samenwerking met ons en het WerkgeversServicepunt twee werkzoekenden uit de Participatiewet een kans gegeven in hun organisatie. 

Sundancer

Piet Kukler en Rineke van den Berg zijn eigenaar van Sundancer in Oosteind. “Een goede gezondheid is voor iedereen te realiseren. Wij zetten ons in om mensen te helpen dit gezonde doel te realiseren”, aldus Piet. Met de uitspraak 'wie geneest heeft gelijk' bouwen zij met respect een brug tussen Oosterse en Westerse genees- en diagnosekunde. Voeding speelt hierbij de meest belangrijke rol als 'geneesmiddel', aangevuld met natuurlijke middelen en methoden die het zelf herstellend vermogen van het lichaam activeren. Zij bieden persoonlijke hulp vanuit hun praktijk en via hun webshop met de verkoop van gezondheidsproducten.

Samenwerken

Vorig jaar heeft Sundancer in samenwerking met Marleen Braakhuis, werkgeversadviseur van het WerkgeversServicepunt (WSP) West-Brabant in de regio Dongemond, hun team uitgebreid met een jongedame die op zoek was naar een baan vanuit de Participatiewet. Piet en Rineke konden haar de begeleiding geven die ze nodig had en inmiddels werkt ze hier al geruime tijd met veel plezier.

Simon heeft zijn plekje gevonden

De afgelopen maanden kreeg Sundancer het nog drukker. Ook nu weer schakelden zij het WSP in. Marleen bracht hen in contact met Simon Faro, medewerker van MidZuid en zijn consulent Mary van Blerck. Simon heeft een Wsw-indicatie en werkt al geruime tijd in verschillende functies bij de werkbedrijven van MidZuid. Simon is nu gedetacheerd als algemeen medewerker. Mary: “de hartelijke en begripvolle begeleiding vanuit Sundancer en de positieve houding van Simon maakt dit tot een succes. Taken zijn het inpakken van internetbestellingen, koffie verzorgen, stofzuigen en diverse hand- en spandiensten.” 

Ook Simon beaamt het succes: "Ik vind het erg fijn werken hier en ik krijg zelfs de ruimte om mee te denken en verbeteringen door te voeren. Zoals een aanpassing aan de sealmachine, waardoor hij nu makkelijker te bedienen is met één hand. Handig voor mij omdat ik zelf een bruikbare hand mis, maar ook voor mijn collega’s." Rineke vult aan: ‘Simon is altijd vrolijk en denkt in oplossingen. Hij houdt van structuur en zorgt dat er op tijd koffie is voor een welkome break’’. Want juist die break maakt dat werken ook gezond en gelukkig blijft!

Matchen maar!

Door werkzoekenden te koppelen aan werkgevers die opzoek zijn naar extra handjes, zorgt het WerkgeversServicepunt in de regio Dongemond samen met sociaal werkbedrijf MidZuid voor de juiste match. Wil je meer informatie over hoe dit traject precies in zijn werk gaat? Neem dan contact met ons op!