Op donderdag 7 juni ontvingen wij ruim 30 werkgevers en de wethouders uit de regio Dongemond in het wijnhuis van Sint-Catharinadal te Oosterhout.

Maatschappelijk ideaal
De bijeenkomst op 7 juni is een samenzijn van alle ambassadeurs van het WSP en MidZuid. Het is niet vreemd dat ook de Zusters Norbertinessen zich als ambassadeur hebben aangesloten, want in de wijngaard van de Zusters werken elke dag medewerkers van MidZuid. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en trekken samen op met de vrijwilligers.

Ambassadeurs
De genodigden voor de ambassadeursbijeenkomst hebben een convenant getekend. In dit convenant ligt vast dat de werkgevers iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een voor hen passende wijze een kans te geven op werk.

Een bijzondere plek
Sinds 1647 wonen de zusters Norbertinessen onafgebroken in het Slotje De Blauwe Camer. Een bijzondere locatie waar de zusters met elkaar een nieuwe weg zijn ingeslagen. Zo hopen zij in trouw en toewijding aan hun geloof en aan de mensen om hen heen te mogen blijven leven.

Wijngaard
Tijdens de ambassadeursbijeenkomst vierden we de eerste botteling van de wijn uit de wijngaard van de Zusters. Egbert Lichtenberg, heette alle ambassadeurs welkom in het Wijnhuis van Priorij Sint-Catarinadal. Zuster Maria Magdalena van Bussel vertelde enthousiast het inspirerende verhaal over de verbouwing van de voormalige stal tot taverne, wijnproductiehuis en congresruimte. Bert Verlaan: "Een mooie waardevolle bijeenkomst met onze ambassadeurs. De geluiden voor een herhaling zijn erg positief!"