Ondernemen met een maatschappelijk hart is voor werkgevers uit de regio Dongemond heel normaal.

In totaal stonden 90 werkgevers te popelen om gemotiveerde kandidaten te spreken tijdens de banenbeurzen in Oosterhout en Werkendam.

Klaar voor de match
Het was heerlijk weer op beide dagen, maar dat weerhield de werkzoekenden niet om even langs te komen op de banenbeurzen op 15 en 29 mei. Bij Theater de Bussel in Oosterhout ontvingen we bijna 500 werkzoekenden en bij Fort Altena in Werkendam nog eens 200. “Mooie aantallen, maar we gaan natuurlijk voor duurzame plaatsingen”, aldus Bert Verlaan.

Succes
Hoewel de werkloosheid afneemt, is op beide locaties de beurs beter bezocht dan ooit. Maartje Franssen, werkgeversadviseur en één van de organisatoren, vertelt: “dit jaar hebben we de presentatie van de vacatures iets anders aangepakt, wat de drempel om met een werkgever in gesprek te gaan tijdens de beurs heel erg heeft verlaagd. Hierdoor ontstonden er op beide beurzen al leuke gesprekken”. Verlaan vult aan: “gesprekken naar aanleiding van de banenbeurzen zijn nog steeds in volle gang en enkele werkzoekenden zijn zelfs al begonnen met hun nieuwe job”.

Streven naar een inclusieve arbeidsmarkt
In september organiseert het WSP voor de regio Dongemond nog een grotere Banenbeurs. Door deelname aan de banenbeurs draag je als werkgever bij aan het werkgeluk van een werkzoekende. Dit is natuurlijk een hele mooie invulling van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor je organisatie.