Inge Schippers, Communicatieadviseur MidZuid

We zijn er voor alle mensen. Zónder uitzondering voor iedereen. In de afgelopen jaren heeft onze organisatie zich ‘ontpopt’ naar een sociaal werkbedrijf. We zochten naar een manier om dat naar buiten uit te stralen. Buiten laten zien, wie we van binnen zijn. Wat we doen, werkt voor iedereen. En zeker ook voor mij, zegt Inge Schippers, Communicatieadviseur bij MidZuid.

Content Inge Schippers

Leren werken

Elk mens kent zijn eigen bergen. De dingen waar je huizenhoog tegenop ziet of zaken die je in de weg zitten. Bij mij is dat regelmatig mijn ongeduld. Sommige mensen hebben wat extra hulp nodig om de berg te beklimmen of om er juist omheen te gaan. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, is het spreekwoord. Als werken Rome is, dan bieden wij mensen meerdere paden om daar te komen. Om te leren werken.

Werkt voor iedereen

Voorheen deden we dat als sociale werkvoorziening. Tegenwoordig als sociaal werkbedrijf. Door de Participatiewet werken we al enkele jaren voor meerdere doelgroepen. We werken voor iedereen en willen dat het voor iedereen werkt. In onze naam MidZuid, werkt voor iedereen, zit de bron van onze organisatie prachtig verpakt, het oorspronkelijke WAVA, werkvoorziening arbeid voor allen. We zijn er voor iedereen. Zonder uitzondering. Dát is participatie.

Geduld met en voor elkaar

Toen ik hier in juli 2017 startte als communicatieadviseur, was het geen vooropgezet plan om ook de naam van het sociaal werkbedrijf te veranderen. Gaandeweg is het ontstaan toen we zochten naar een manier om ons verhaal beter naar buiten te kunnen vertellen. Het verhaal van samen groeien in werk, waarbij we vinden dat iedereen de kans moet hebben om mee te doen. Intern hebben we hier veel over overlegd. Wat ik in dit proces heb geleerd, is om geduld te hebben. Om de tijd te nemen om anderen erbij te betrekken. Het is nu tijd om deze stap naar buiten te zetten. Niet omdat ik dat vind, maar omdat het wordt gedragen door medewerkers, door ons bestuur en door de zes gemeenten in de regio Dongemond, die samen eigenaar zijn van deze organisatie.

Trots laten zien wie we zijn

Trots laten we buiten zien wie we van binnen zijn: actief, betrokken, betrouwbaar en professioneel. Onze kern is onveranderd. Hier staan we voor. Met trots draag ik MidZuid, en de slogan werkt voor iedereen, uit. Het zit als een goed jasje dat ik aan wil houden; het klopt. Een krachtige naam die richting geeft. Die de verbinding – het samen doen – in zich heeft. Niet op voorhand bedacht, maar ontstaan. Mét elkaar. We doen het samen. Want dan werkt het voor iedereen.

NB. Foto's zijn gemaakt in tijden dat het corona-virus nog niet in ons land was.