Laura Damen, Medewerker Catering bij de KMA in Breda

Laura Damen (32 jaar) heeft haar 12,5 jarig jubileum al enkele jaren achter zich. Binnen MidZuid deed ze divers werk. Nu werkt ze in een heel stoere omgeving, tussen de militairen op de KMA in Breda.

Content Laura Damen 2

Direct na school kon ik aan de slag

Laura zat vanaf haar zesde op een school voor speciaal onderwijs. Daar heb ik praktijkonderwijs gedaan en examen in schoonmaken en in de groenvoorziening. Beide vakken vond ik leuk. Ik was pas 18 en toen kon ik al bij MidZuid terecht. Ik ben hier binnen begonnen, in de productie. Ik heb echt van alles gedaan. Van campingstoelen maken tot het inpakken van bouten en moeren.

Steeds meer naar buiten toe

Ik heb me bij MidZuid verder kunnen ontwikkelen. Zo hielp ik samen met collega’s, bedrijven in de regio met onder andere inpakwerk en montagewerk. Ik vind het heel fijn dat er een duidelijke structuur in mijn werk zit, dat ik weet wat ik moet doen. Dan ben ik op mijn best. En ik vind het ook superbelangrijk dat het gezellig is. Dat je af en toe lol met elkaar hebt.

De overstap naar schoonmaak en catering

MidZuid haalt steeds  meer opdrachten binnen op het gebied van schoonmaak en catering. Ik heb de afgelopen jaren bij twee gemeenten gewerkt in de schoonmaak. Leuk werk met gezellige collega’s. Ik moet altijd wel wennen in een nieuwe omgeving. Maar ik voelde me daarna meestal snel op mijn gemak. En ik heb gemerkt dat ze op het gemeentehuis ook wel van een grapje houden.

Sinds kort heeft Laura een nieuwe uitdaging. Ik werk nu op de catering van de KMA (Koninklijke Militaire Academie) in Breda. Ik zorg bijvoorbeeld dat de vaat voor 300 man wordt weggewerkt. Ik doe verder diverse werkzaamheden in de keuken en ik ben volwaardig lid van het team. Ik hoor er helemaal bij. Binnenkort ga ik zelfs op pad met twintig cateraar-collega’s in verband met een personeelsuitje. Dat Laura ook zelf een stoere vrouw is, dat bewijst ze door op de fiets vanuit Oosterhout naar haar werk te gaan.

Betrokken, trouw en gestructureerd

Laura is enorm betrokken bij haar werk. Ik wil mijn werk goed doen, dat vind ik heel belangrijk. Mijn werkgever kan op mij rekenen. Heel belangrijk voor mij is duidelijkheid en structuur. Gelukkig word ik vanuit MidZuid heel goed begeleid bij mijn werk. Als ik ergens mee zit, dan kan ik dat met mijn vaste begeleider bespreken.

Actief, ook buiten de werkvloer

Buiten mijn werk ben ik ook een bezige bij. Ik ben gek op voetbal en vooral op Feijenoord en de dames van het Nederlands elftal. Als het kan, ga ik naar wedstrijden toe. Ook blog ik in mijn vrije tijd. Ik wil leuke en positieve verhalen posten over alles wat me bezighoudt. En ook op mijn werk ben ik graag actief bezig met collega’s. Bij MidZuid heb ik in de OR gezeten en in de personeelsvereniging. Ik doe niets liever dan een feestje organiseren. Ik hoop dat ik straks ook bij de KMA daarin iets kan doen. Want ik zit altijd boordevol plannen.

NB. Foto's zijn gemaakt in tijden dat het corona-virus nog niet in ons land was.