Ellen Verhaard, HR-manager bij EGLO

Wie over de A59 rijdt, ziet sinds 2007 pontificaal het pand van EGLO. ‘Het bedrijf doet wat met licht’ , dat herken je direct. Wat veel mensen niet weten is dat EGLO een internationaal bedrijf is met een hoofdkantoor in Oostenrijk en fabrieken in Hongarije, China en India. En, dat EGLO in ruim 70 landen haar producten verkoopt. Kortom: een multinational van formaat.

Content Ellen Verhaard

Alles in eigen huis

EGLO bestaat ruim vijftig jaar. In die periode bouwt het bedrijf wereldwijd naam op met het ontwerpen en produceren van binnen- en buitenverlichting. Ook in Nederland is EGLO al lang actief. Maar EGLO Nederland kreeg pas echt een boost met de bouw van de showroom met magazijn in Oosterhout. Vanuit het magazijn worden diverse landen in West-Europa beleverd. Verder biedt het kantoor plaats aan een salesteam verantwoordelijk voor de verkoop in Nederland.

Ruimte voor participatie

Met de komst van EGLO naar Oosterhout, komt ook Ellen Verhaard in 2007 naar EGLO. Op haar naamkaartje staat HRM, maar ‘personeelszaken’ heeft haar voorkeur. Een drukke baan vertelt ze: “We werken hier met ongeveer 80 mensen, deels vast en deels flexibel. Een aantal jaren geleden werden we door MidZuid benaderd om ambassadeur voor de Participatiewet te worden. Daar ontstond het eerste contact. Eerst gebeurde daar nog niet veel mee. Maar toen we later mensen nodig hadden in ons magazijn, dacht ik: ik neem contact op. Dat was een goed besluit. We worden in contact gebracht met Tonny Soeters en vanaf de eerste dag zijn wij superblij met zijn inzet en enthousiasme.’

Tonny zorgt voor verbinding

Tonny Soeters werkt inmiddels al vier jaar via MidZuid bij EGLO. “Tonny heeft ons veel gebracht. In de eerste plaats is hij een harde en nauwkeurige werker. Tonny kan niet lezen maar weet de producten in het magazijn feilloos te vinden. Daarin is hij echt een ster. Maar Tonny brengt meer. Met zijn enthousiasme weet hij de mensen binnen ons bedrijf echt te verbinden. Ik vind dat heel bijzonder.”

Sociaal ondernemen

Is EGLO een bedrijf dat sociaal ondernemen hoog in het vaandel heeft, willen we nog graag weten. Ellen: “Sociaal ondernemen kan je van bovenop opleggen maar veel beter werkt het vanuit de organisatie. Voor mij persoonlijk en voor veel andere mensen binnen EGLO is het belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mee kunnen doen. Daarom hebben we voor de samenwerking met MidZuid gekozen. Zij hebben ons met Tonny heel goed geholpen. En zij blijven helpen met de begeleiding. Ik heb er nog geen dag spijt van gehad. En dat geldt volgens mij ook voor de meeste van de collega’s hier. Deze vorm van sociaal ondernemen heeft ons veel gebracht. Ik kan het elk bedrijf adviseren”.

Lees ook het verhaal van Tonny, magazijnmedewerker bij EGLO

NB. Foto's zijn gemaakt in tijden dat het corona-virus nog niet in ons land was.