Floor Plaizier, Operationeel Manager bij De Kroes

In Oosterhout op industrieterrein Everdenberg, op maar een steenworp afstand van MidZuid, staat sinds 1999 de fabriek van De Kroes. Maar let wel: de historie van dit mooie bedrijf voert veel verder terug; om precies te zijn tot het jaar 1849 als de heer J.J. de Kroes een bakkerij in Gorinchem overneemt. De Kroes staat dus voor maar liefst 170 jaar geschiedenis. Floor Plaizier draait daarvan ook al even mee. Sinds 1992. We spreken hem in zijn functie als operationeel manager.

Content Floor Plaizier 2

Lekker over de hele wereld

De Kroes is ondanks een lange geschiedenis trouw gebleven aan haar kernactiviteiten: het produceren van lekkere bakkerijproducten. Een breed scala tegenwoordig, variërend van gezonde ontbijtcrackers tot lekkernijen voor bij de borrel. Floor daarover: “We doen eigenlijk alles in eigen huis. Ook productontwikkeling. Op die manier kunnen we snel op veranderende trends inspelen. De meeste van onze producten worden onder private label vermarkt. Je vindt ze in bijna elke Nederlandse supermarkt. Maar De Kroes is ook een internationaal bedrijf”, vervolgt hij. “Onze producten gaan de hele wereld over, tot in Australië.” Met bescheiden glimlach: “Dan doen we toch iets heel goed.”

Duurzaam ondernemen is geen keuze

Duurzaam ondernemen. Bij De Kroes is het belangrijk. Floor: “Of je nu wilt of niet. Je moet mee met ontwikkelingen”. Hij toont daarbij een verpakt product met een bio-logo. “Verantwoorde grondstoffen, gezondheid en verpakkingsmateriaal, alles wordt tegenwoordig langs de meetlat gelegd. En het is aan ons en de retailer om daarin de juiste afwegingen en keuzes te maken.”

Past die duurzame gedachte ook binnen de samenwerking met MidZuid?

Floor: “Eigenlijk is dat min of meer vanzelf gekomen. Handmatig inpakwerk besteden we al heel lang uit bij MidZuid. Dat beviel altijd goed. Later kregen we meer inzicht in de mogelijkheden van individuele detachering en groepsdetachering. Wij doen beide. Individueel op het terrein van schoonmaken en in groepsverband verzorgt een vast MidZuid-team inpakwerk. Dat bevalt heel goed. De mensen van MidZuid zijn een vast onderdeel van ons bedrijf. Inmiddels al 15 jaar.”

Een win-win situatie

“De samenwerking met MidZuid verloopt goed”, vervolgt Floor. “Natuurlijk heeft iemand soms net even wat meer aandacht nodig. Maar ik zie vooral veel werkplezier. En is er wat aan de hand? Dan is het contact met MidZuid snel gelegd en is er altijd een oplossing. Elk jaar in december spreek ik MidZuid om de plannen voor het volgende jaar te bespreken. En zonder enige twijfel verleng ik tot op heden altijd weer de samenwerking. Persoonlijk vind ik het waardevol dat we op deze manier kunnen bijdragen aan banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het brengt hen naast werk en inkomen, een vaste structuur. En het brengt ons gemotiveerde medewerkers zoals Denise Peemen. Zij werkt nu al 15 jaar bij ons. Dat mag je gerust een duurzame win-win situatie noemen!”

Lees ook het verhaal van Denise, schoonmaakster bij De Kroes

NB. Foto's zijn gemaakt in tijden dat het corona-virus nog niet in ons land was.