Als je een uitkering hebt aangevraagd bij UWV of de gemeente, krijg je daar een contactpersoon toegewezen. Die kan je aanmelden voor een traject bij MidZuid. Als je aanmelding is goedgekeurd, gaan we samen met jou en je contactpersoon in gesprek. We bespreken de mogelijkheden en wat je zelf wilt. Daar maken we afspraken over. Het is niet mogelijk om zelf een traject aan te vragen, zonder dat de gemeente waar je woont of UWV hier vanaf weet.

Het is goed mogelijk dat je geen uitkering hebt omdat je daar niet voor in aanmerking komt. En dat je toch graag wilt werken, maar het lastig vindt om werk te vinden. Natuurlijk denken wij dan graag met je mee. Misschien kunnen wij je helpen en ondersteunen.

Neem contact met ons op, dan zoeken we samen met jou en de gemeente waar je woont naar de mogelijkheden.

Leren en werken

Via een leerwerktraject van de gemeente bieden we begeleiding, werkervaring, opleiding en training om je te helpen bij jouw weg naar werk. Werk je bij ons binnen, bij MidZuid, dan word je begeleid door onze voorlieden of werkleiders. Werk je buiten, bij een werkgever, dan word je begeleid door een voorman of jobcoach van MidZuid. Daarnaast ondersteunt je consulent je om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen en je kans op vast werk te vergroten.

Werken en leren gaat bij MidZuid samen. Met extra voorbereiding en ondersteuning vergroten we jouw kansen op werk. We noemen dat leerwerktrajecten. Via een leerwerktraject krijg je onder andere vakgerichte opleidingen en trainingen. Ook krijg je de kans om werkervaring op te doen binnen onze diensten. Natuurlijk word je daarbij goed begeleid. Tijdens het leerwerktraject kijken we samen naar jouw mogelijkheden zodat je de werkplek vindt die bij je past.