“Ons zwembad is nu ook haar zwembad”

Sinds 2012 is Inge werkzaam bij MidZuid, het sociaal ontwikkelbedrijf in Oosterhout, waar ze veelal administratieve werkzaamheden heeft opgepakt. Dit heeft ze altijd met veel enthousiasme gedaan, maar nu was het tijd voor iets helemaal anders. Tijd voor haar droombaan!

Hierover zegt ze: “Alles wat ik heb gedaan heb ik altijd met heel veel plezier gedaan en ook op elke afdeling heb ik ontzettend veel geleerd van collega’s en leidinggevenden. Alle positieve feedback die ik heb gekregen heb ik ervaren als cadeautjes, want van feedback leer je zo veel. Maar na 10 jaar administratie was ik nu toe aan een nieuwe uitdaging.”

Begin dit jaar ging Inge samenwonen in Berkel-Enschot, waardoor de woon-werkafstand te groot werd. Inge: “Al een poosje was ik klaar voor de volgende stap en wilde ik mijn droombaan werkelijkheid laten worden.” Mary van Blerck, de MidZuid consulent van Inge, schakelde hiervoor een collega van WerkgeversServicepunt West-Brabant, subregio Dongemond in. Samen met een van hun matchers, Ellen Verhaard, is de zoektocht gestart. Op de vraag waar ze graag zou willen werken, hoefde Inge niet lang na te denken: “Werken in een zwembad!”, stond met stip op nummer 1. “Vanaf mijn 7e jaar ben ik begonnen met zwemmen en na 40 jaar zwem ik nog steeds twee tot drie keer in de week.”

Inge kwam zelf met de vacature als toezichthouder bij Zwembad Reeshof in Tilburg. Zwembad Reeshof is een van de drie zwembaden van Sportbedrijf Gemeente Tilburg. WSP West-Brabant heeft vervolgens in overleg met WSP Midden-Brabant contact gelegd en een afspraak gemaakt. Inge vertelt hierover: “Bij het eerste gesprek voelde ik me eigenlijk al helemaal op mijn gemak. Na een paar dagen proefdraaien heeft dit geleid tot een detachering en zorg ik samen met een collega voor de veiligheid in en rondom het zwembad. Niet iedereen kan zeggen dat ze van haar hobby haar werk heeft gemaakt, maar ik mag en kan dat wel!” Inge voelt zich inmiddels als een vis in het water bij Zwembad Reeshof.

Laura, haar leidinggevende is trots op Inge: “Ze straalt zo veel enthousiasme uit en dat draagt ze aan alle collega’s over. Ik leer van haar dat je soms een risico moet nemen in het leven. Ook dingen doen die je spannend vindt. Haar inzet is top, daar kunnen veel anderen een voorbeeld aan nemen.”

Inge zelf wil ook nog iets kwijt: “Dankjewel collega’s van zowel Zwembad Reeshof als MidZuid en WSP voor deze toffe detachering en het warme welkom!