MidZuid biedt ondersteuning bij de re-integratie van langdurig zieke medewerkers in je bedrijf (tweede spoor)

Tweede spoor

Als een werknemer door ziekte uitvalt, kan deze vaak na enige tijd terugkeren in de eigen functie. Maar het komt ook voor dat een zieke werknemer niet langer in staat is om de oude functie te vervullen, of zelfs geen enkele functie binnen de eigen organisatie. De zoektocht naar passend werk bij een andere werkgever, wordt gestart met een onderzoek naar de mogelijkheden en wensen van de medewerker. Het inzetten van een spoor 2-traject is wettelijk verplicht en wordt uiterlijk na 52 weken arbeidsongeschiktheid ingezet.

Hoe helpt MidZuid

MidZuid helpt medewerkers die door bijvoorbeeld ziekte, persoonlijke omstandigheden of werkdruk langdurig uitgeschakeld zijn, weer duurzaam aan het werk. Onze begeleiding is op maat en persoonlijk. Tijdens een intake bespreken we de wensen en behoeften van zowel de werkgever als de medewerker. Denk bijvoorbeeld aan activering, bemiddeling (intern en extern), ontwikkeling en contact leggen met andere instanties. We hebben veel ervaring met de begeleiding van mensen met lichamelijke en mentale/energetische problematiek. Wij gaan graag in gesprek om te kijken waar de kansen liggen. Uiteraard leveren wij een bruikbaar en helder rapport dat een duidelijk plan van aanpak bevat met als doel de snelste weg naar passende arbeid.

Arbeidsactivering

MidZuid biedt de tussenstap om inzichtelijk te krijgen wat een langdurig zieke medewerker nog kan. Dit kan bijvoorbeeld door arbeidsactivering bij MidZuid, waarbij de medewerker geobserveerd én begeleid wordt. Na drie maanden ontvangen de werkgever en medewerker een rapport waarin inzicht wordt gegeven wat de medewerker kan, niet kan en waar de behoefte ligt.

Flexibel

We bieden arbeidsactivering bij diverse werksoorten en op diverse locaties in de gemeenten Altena, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout. Daarnaast zijn we flexibel in uren en inzet, we bewegen mee met de medewerker. Bij alle werkplekken is begeleiding op de werkvloer aanwezig. Daarnaast is er een trajectbegeleider en teamleider betrokken.