Van het lossen van vrachtwagens tot het voorzien van mijn collega’s van de juiste spullen, Mylo kan het!

Ik heb veel plezier in mijn werk, omdat er altijd afwisselende taken zijn”, vertelt Mylo, logistiek medewerker bij MidZuid, enthousiast. “Als onze productieafdeling spullen uit het magazijn nodig heeft, word ik gebeld. Dan ga ik aan de slag om de juiste spullen te verzamelen en te brengen naar de juiste collega’s. Wanneer zij klaar zijn met het inpakken of monteren, voer ik het weer af. Ook zorg ik ervoor dat pallets worden geseald en voorzien zijn van de juiste bon. Op die manier ondersteunen we de productiewerkzaamheden, zodat iedereen soepel hun taken kunnen doen.

Ik werk nu ongeveer een jaar bij MidZuid. Ik heb hier eerst stagegelopen, via de richting hout en magazijn van Praktijkschool De Zwaaikom. Na het afronden van mijn opleiding ben in de productieafdeling van MidZuid begonnen, maar daar voelde ik me niet op mijn plek. Met hulp van mijn vorige werkbegeleider ben ik in logistiek gaan werken; zij zag dat dit waarschijnlijk een betere optie voor me was. Zij was ook mijn stagebegeleider, waardoor zij mijn krachten kende. De overstap naar de logistiek bevalt me erg goed en het is een leuk team.

Ik ben aanzienlijk spraakzamer geworden en het contact met klanten gaat steeds gemakkelijker. Ik heb inmiddels alle papieren om een heftruck te bedienen. Mijn volgende stap is het behalen van de bevoegdheden voor een reachtruck. Deze is kleiner dan een heftruck, waardoor hij geschikt is voor magazijnen waarin stellingen dichter op elkaar staan. Ik wil graag doorgroeien om ook bij andere bedrijven te kunnen werken, maar in de tussentijd heb ik het hier goed naar mijn zin.”