97% van alle tennisballen eindigen op de vuilstort of in de vuilverbranding. Daarom heeft Renewaball 's werelds eerste circulaire tennis- en padelbal ontwikkeld.

Om dit mogelijk te maken, worden er onder andere gebruikte tennisballen van alle merken ingezameld om te recyclen. Het rubber uit deze oude ballen wordt gebruikt voor de nieuwe Renewaballs. Per merk kan de samenstelling van de bal verschillen, wat belangrijk is in het verwerkproces.

“Deze opdracht is een fijne mix tussen ontspannen sorteren en tegelijkertijd alert blijven op afwijkende ballen,” vertelt Duncan, productmedewerker bij MidZuid, enthousiast. “Je moet goed blijven opletten, want soms zijn de merken nauwelijks meer leesbaar. Dat is erg leuk. Na het sorteren controleren we alle ballen nog een keer, want het is belangrijk dat het klopt.”

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Onze collega’s gaan graag voor je aan de slag. MidZuid werkt voor uiteenlopende klanten: we doen inpak- en ompakwerkzaamheden, montagewerkzaamheden, we maken mooie cadeauverpakkingen, stickeren producten, zetten complexe producten in elkaar en nog veel meer.

Neem gerust contact met ons op. Samen kijken we naar de bedrijfsprocessen en bepalen we welke werkzaamheden onze medewerkers voor je kunnen uitvoeren. Op die manier biedt verantwoord ondernemen voordelen voor je bedrijf én de samenleving.