Het beste voor onze medewerkers; daar streven we altijd naar. Ook op ergonomisch vlak.

Daarom zijn we overgestapt naar Greenspeed Sprenkler-stelen en drukflacons. Hiermee kunnen we efficiënter werken. Én schouder-, arm- en polsklachten voorkomen.

De Greenspeed Sprenkler Ergo Resevoirstelen maken het moppen een stuk makkelijker. Hoe het werkt? Ze hebben een handig water-reservoir in de steel. Door op de steel te drukken, sprayt er water in de juiste dosering op de vloer. Daardoor kun je in één vloeiende beweging moppen, zonder te hoeven stoppen om de vloer nat te maken. Een stuk effectiever dus!

Daarnaast zijn we overgegaan op drukflacons. Bij normale spuitflessen is een veelvuldige knijp-beweging nodig, wat de pols- en handspieren kan overbelasten. Carpaletunnelsyndroom komt bij schoonmakers hierdoor vaak voor. Met de nieuwe drukflacons is het makkelijker om een groter oppervlakte nat te maken, zonder de belastende beweging.

Wilma, medewerker schoonmaak op gemeentehuis Geertruidenberg, vertelt over haar ervaring: “We werken nu een half jaar met deze stelen. Het bevalt erg goed. Voorheen moesten we de vloer natspuiten met een spuitbus. Nu zit dat in de steel verwerkt. Dat werkt sneller. En het is praktisch dat de steel het water richting mijn voeten spuit. Zo kan ik in de verste hoek van de ruimte beginnen en soepel mijn weg naar de deur toewerken.

Ook het doseren van water is nu makkelijker. Met een losse spuitbus was het eerst snel te nat. Nu is het precies goed door één of twee keer de steel in te drukken. Als ik toch iets los wil natmaken, gebruik ik nu de drukflacons. Het is fijn dat daar geen knijpbeweging voor nodig is.”