Voor Jolanda is het belangrijk dat zij werkt in een omgeving met zo min mogelijk prikkels, omdat dit anders invloed heeft op haar werk. Een zoektocht met een mooi einde.

Al een tijdje werkte Jolanda van Boxtel bij de productieafdeling binnen MidZuid en in de groepsdetachering. Jolanda heeft een SW-indicatie en heeft verschillende werkplekken gehad binnen MidZuid. Ze was zoekende voor een voor haar zo passend mogelijk werkplek. Voor Jolanda is het belangrijk dat zij werkt in een omgeving met zo min mogelijk prikkels, omdat dit anders invloed heeft op haar werk.

Toch wilde Jolanda niet zomaar de handdoek in de ring gooien. Bij de Jumbo werken was Jolanda haar doel en daar ging ze achteraan! Jolanda was al een paar keer aangesproken door een collega en ook bekende die werkt bij Jumbo. “Is bij ons werken iets voor jou?” vroeg deze bekende. Jolanda heeft hiervoor haar moed bij elkaar geraapt en de stoute schoenen aangetrokken. Ze heeft zelf de bedrijfsleider van de Jumbo, Anton, aangesproken en gevraagd of er een vacature was bij het filiaal. En met succes!

Inmiddels werkt Jolanda alweer even bij de Jumbo. Ze maakt schoon en vult de schappen met producten. Dit is voor haar een uitdaging, want het werk brengt prikkels met zich mee en Jolanda komt in aanraking met onbekende mensen. Dit vraagt wel wat van Jolanda. Iedere maand is er dan ook een gesprek met Mary, Jolanda en de leidinggevende. Met kleine stapjes kan Jolanda haar onzekerheden steeds meer loslaten en wordt zij steeds meer zelfverzekerd.

Soms werkt Jolanda al zelfstandig en neemt kleine initiatieven. Stap voor stap want niet alles hoeft gelijk. Jolanda doet het op haar eigen tempo en dit werkt voor haar. Dit allemaal zou niet lukken zonder de leidinggevende van Jolanda. Samen toveren Jolanda en haar collega’s van de Jumbo een lach op het gezicht van de klanten.