Sinds vorig jaar maart verdient Edwin weer zijn eigen boterham.

Nadat hij een flinke tijd niet heeft kunnen werken, zag Jacqueline, zijn klantmanager van de gemeente Altena, kansen voor hem bij MidZuid. Met zijn grootse inzet en motivatie en is het Edwin gelukt. Hij werkt nu op een plek die helemaal bij hem past bij het milieustation in Giessen. 

Ritme, regelmaat en structuur

Als je eventjes niet gewerkt hebt is het belangrijk eerst te ontdekken wat werken ook alweer betekent. Jacqueline vertelt: “In een leerwerktraject bij MidZuid kan je in je eigen tempo in het werkritme komen. Zo bouw je onder begeleiding regelmaat en structuur op. Het werk bij het milieustation onder leiding van Huub, bleek een schot in de roos voor Edwin.” Dorien, consulent van MidZuid, vult aan: Edwin zit hier helemaal op zijn plek. Door zijn inzet en de prettige samenwerking met Jacqueline en Huub, is het gelukt om de uren op te bouwen van 12 naar 28 uur per week. En heeft hij nu een dienstverband Beschut werk. “Ik ben dolgelukkig! Ik ben weer onderdeel van de maatschappij. Elke dag onder de mensen, met hele fijne collega’s en ik verdien gewoon weer mijn salaris”, vertelt Edwin trots!

Lekker in je vel

Als je een sollicitatie-, kennismaking- of intakegesprek hebt, moet je natuurlijk goed voor de dag komen. Ook als je hier geen budget voor hebt. Daarom bestaat Dress for Success. Dit is een organisatie die met representatieve kleding mensen helpt die rond moeten komen van een uitkering of een minimuminkomen. De kleding die in de winkel hangt is gedoneerd door bedrijven (sponsors) en door particulieren. Vaak is de kleding nog nieuw of bijna nieuw. De vrijwilligers van Dress for Success staan voor je klaar om samen een geschikte outfit met je uit te zoeken. De kleding krijg je gratis mee. Ook Edwin mocht hier gebruik van maken. Samen met Dorien is hij in de winkel in Gorinchem geweest. Kledingadviseuse Ricky stond voor hem klaar. Na een gastvrij ontvangst met een kop koffie, gingen we aan de slag. Ricky heeft samen met Edwin een mooie set kleding uitgezocht. En deze set staat hem geweldig!