Vorig jaar vertelden we al hoe gedreven Kevin aan zijn toekomst werkte. In 2021 is hij gestart met Werkstap; een methode voor doelgerichte persoonlijke ontwikkeling op de werkvloer. Dit kunnen kleine doelen zijn, zoals op tijd komen op je werk. Maar ook grote doelen, zoals een mbo-diploma.

Onder begeleiding van Trajectbegeleider Joyce Meerdink en voorman Jeroen had Kevin al snel zijn vorkheftruck-certificaat behaald met behulp van Werkstap. Maar daar hield het voor hem niet bij op. Hij vertelde ons toen: “MidZuid is een fijn bedrijf; ik heb het hier echt super naar mijn zin. Ze houden rekening met me en als ze zien dat iemand meer kan, helpen ze je om verder te komen. Het traject met Werkstap is een goede kans om meer dingen te leren en het op eigen tempo op te bouwen. Mijn doel is om door te leren naar mbo-niveau 2, zodat ik vrachtauto’s mag uitladen en grotere hoeveelheden kan sorteren in het magazijn. Daar komt ook de vorkheftruck weer bij van pas.”

Inmiddels is Kevin weer een stap dichter bij dit prachtige doel. In tien maanden tijd heeft hij de volledige praktijkverklaring voor mbo 1 Assistent Logistiek behaald! Kortom, zijn toewijding en inzet hebben opnieuw vruchten afgeworpen. Een indrukwekkende prestatie waar we enorm trots op zijn; Kevin, van harte gefeliciteerd!

Wil je meer weten over Kevin en Werkstap? Lees Joyce’s column ‘Werkstap helpt jongeren verder’.

MidZuid Kevin Webres 5