MidZuid helpt haar medewerkers om gezonde keuzes te maken. Door beweging, informatie en gezonde voeding.

Zoals met de wekelijkse bootcamp-trainingen in samenwerking met MOOVE. Of de cursus ‘’voel je goed’’ in samenwerking met Surplus Oosterhout. En, ook niet onbelangrijk; door volop gezonde keuzes aan te bieden in het bedrijfsrestaurant.

Meest gezonde optie aanbieden

“Ik vind het belangrijk dat we gezonde voeding op tafel brengen. Ik ben niet van het opdringen, maar wel van het aanbieden,” vertelt Ben, leermeester van de catering. “Ik probeer mensen aan te moedigen om nieuwe dingen te proberen. We maken bijvoorbeeld zelf allerlei sandwiches en hanteren een wisselend ‘broodje van de maand’ met bruin desembrood. Vanaf april/mei komt er weer een vaste salade erbij. Steeds als er een nieuw product bijkomt, gaan we voor de gezondste optie. Om mensen te stimuleren bieden we onze gezonde producten goedkoper aan dan de andere producten. In de supermarkt is het precies andersom. We hebben natuurlijk nog wel minder gezonde producten in ons assortiment, maar deze bieden we steeds minder aan. En we verkopen geen suikerhoudende dranken meer.”

Meer kansen door vernieuwing

“Het mooie is dat onze medewerkers van catering hier ook leerdoelen uit halen. We nemen ze mee in het proces om nieuwe producten te maken. En we bereiden alles zo veel mogelijk zelf. In april gaan we verse, luxe gevulde soepen aanbieden. Om mee te nemen naar huis en bijvoorbeeld als avondeten op te eten. Daarvoor hebben we een apparaat besteld om de soepen hygiënisch en verantwoordelijk te verpakken. Als dat goed loopt, bedenken we wat we nog meer kunnen aanbieden.”

Elkaar motiveren werkt

Aan collega’s vraag ik vaak wat ze gezond vinden en wat ze graag eten. En of ze goed hebben geslapen, want uitgerust op je werk staan is ook belangrijk. Zo wil ik het gesprek blijven stimuleren. Een betere levensstijl moet een gewoonte worden. Dat werkt alleen als het geleidelijk gaat. Voeding, beweging en nachtrust zijn belangrijk om fit te worden én te blijven. We zijn binnen MidZuid op alle vlakken bezig om onze collega’s hierin aan te moedigen. En het werpt zijn vruchten af; je merkt dat als één collega iets leuk vindt, de ander mee gaat.”