Wist je dat sociaal ondernemen een echte win-win situatie is? 

Barry Callebaut Decorations in Zundert inmiddels wel! Sinds kort werken vijf medewerkers van MidZuid bij Barry Callebaut Decorations in Zundert. Dit bedrijf is gespecialiseerd in decoraties van chocolade; van chocolade krullen voor op gebak tot aan transfervellen met decoratieve patronen voor op bonbons. Hoe bevalt deze samenwerking?

Netjes en zelfstandig

Manuela van Boxel, Manager Supply Chain, vertelt: “We waren op zoek naar de mogelijkheden die een sociaal werkbedrijf ons kon bieden. Want we hadden meer werk dan personeel. Een groepsdetachering met medewerkers van MidZuid bleek een goede oplossing, daardoor konden we snel verder. Zo hebben we nu vijf nieuwe medewerkers in Zundert werken die chocolade verpakken. Dat werkt heel fijn; de afgestemde taken doen ze goed en zelfstandig. Ook doen ze het werk netjes en laten ze hun werkplek ook keurig schoon achter, wat belangrijk is als je met voeding werkt.”

We houden van uitdagingen


Esmeralda over haar ervaring bij Barry Callebaut Decorations: “Het is een mooi bedrijf en ik vind het leuk dat we hier met een groep mogen zijn. Het geeft weer een andere uitdaging, ten opzichte van het werk dat ik bij MidZuid ‘binnen’ doe. Ook laat ik graag zien dat we breed inzetbaar zijn bij MidZuid en dat we kunnen presteren.”

Mustafa haakt hierop aan: “Ik houd van uitdagingen en het is dan belangrijk dat je zelf initiatief toont. Ik zeg altijd: het is belangrijk dat je niet altijd de makkelijkste weg kiest. Als je positief blijft denken, komt de rest vanzelf.”

Ook Marlies merkt op: “Ik vind de afwisseling met het werk bij MidZuid erg prettig. En ook in het werk bij Callebaut Decorations kunnen we rouleren, wat ons nog meer uitdaging geeft. Vanuit MidZuid is er een voorman of -vrouw mee aanwezig die ons begeleidt. Ik vind het fijn om iemand bij ons te hebben die we kennen. Ik zie echt dat iedereen het naar zijn zin heeft. En ik voel me hier helemaal thuis.”

Waardevolle aanvulling


Manuela vervolgt: “De samenwerking met MidZuid is erg prettig. Het gaat zodanig goed dat we nu nadenken of er meer taken zijn die medewerkers van MidZuid kunnen doen. Op die manier kunnen we onze bezetting beter verdelen. Het zijn volwaardige collega’s, die een waardevolle aanvulling zijn in ons bedrijf daar zijn we erg blij mee.”