Eline, Communicatiemedewerker en Fotograaf bij MidZuid: “Ik heb hart voor de zaak – en de zaak heeft duidelijk ook hart voor mij.

Voordat ik bij MidZuid werkte, had ik een eigen onderneming als portret- en trouwfotogaaf. De opdrachten waren er en ik haalde er veel plezier uit, maar door omstandigheden had ik de energie niet meer om de boel draaiende te houden. Omdat ik weet hoe belangrijk structuur en uitdaging voor me zijn om lekker in mijn vel te kunnen zitten, heb ik mijn gemeente om hulp gevraagd bij het vinden van werk voor de uren die ik wél kon maken. Zij hebben me in contact gebracht met MidZuid.”

Opbloeien en doorgroeien

Ellen Weeland, Matcher van Werkgevers Servicepunt (WSP), West-Brabant regio Dongemond haakt hierop aan: “Eline kwam eind 2019 op mijn pad met een hulpvraag om gestructureerd weer aan het werk te gaan Destijds was ik werkzaam als re-integratie consulent bij MidZuid. Samen zijn we op zoek gegaan naar passende werkzaamheden. We hebben een mooie administratieve plek gecreëerd bij de groenvoorziening van gemeente Oosterhout en Altena, waar ze haar uren langzaam op kon bouwen. We wisten dat Eline een geweldige fotografe is en het vak communicatie verstaat, dus toen het communicatieteam van MidZuid een extra collega zocht, was de link snel gemaakt. Sindsdien is Eline de huisfotograaf van MidZuid en maakt ze de meest geweldige foto’s, bijvoorbeeld bij bijzondere momenten. Daarnaast is haar hoofdtaak het verzamelen van de succesverhalen van onze collega’s, door het gesprek aan te gaan over wat hen motiveert en welke uitdagingen ze hebben overwonnen. Die interviews werkt ze uit tot lopende teksten en ze maakt de bijbehorende beelden. Het is aan alles te merken dat Eline goed op haar plek zit. Oftewel: een groot succes!”

Eline vervolgt: “Ik had niet durven dromen dat dit zo waanzinnig goed zou uitpakken. Ik ben ontzettend goed ontvangen door Ellen en daarna door de collega’s van de administratie voor het groenonderhoud, waar ik aan de slag kon. Zij zorgden ervoor dat ik me gesteund en gewaardeerd voelde, ook – of ik moet zeggen; juist – op de momenten dat het slecht met mij ging. Daardoor kreeg ik langzaam weer het vertrouwen in mezelf terug. Dat is enorm waardevol voor me geweest. De kers op de taart was de mogelijkheid om als communicatiemedewerker aan de slag te gaan. In deze functie kan ik mijn creatieve ei volledig kwijt en ik word constant uitgedaagd om mijn vaardigheden te blijven verbeteren. Dit geeft me immens veel werkgeluk en voldoening. Ook dit team bestaat uit fantastische mensen, waar ik op kan rekenen wanneer er iets is. Dan zoeken we samen naar op oplossing.

Het doet me goed dat we ons als geheel met MidZuid inzetten voor duurzaam werk, aansluitend bij de wensen en behoeften van iemand. Want het is niet erg wanneer je hulp nodig hebt; iedereen verdient het om zichzelf te kunnen ontwikkelen met werk.”