In samenwerking met WSP West-Brabant heeft MidZuid een kennisplatform ontwikkeld op locatie in Oosterhout.

Op die manier kunnen we de rest van West-Brabant en Nederland kennis laten maken met de mogelijkheden van inclusieve technologie voor de arbeidsmarkt. We onderzoeken met deze technohub hoe we werk voor iedereen toegankelijker, leuker en aantrekkelijker maken.

TINT West-Brabant heeft als doel om meer mensen aan duurzaam werk te helpen. Bijvoorbeeld met behulp van inclusieve technologie en hulpmiddelen voor lichamelijk zwaar werk.
 
Op 15 maart hebben we onder andere werkgevers kennis laten maken met VR-brillen, oftewel Virtual Reality brillen. De letterlijke vertaling is Virtuele Realiteit. Met deze brillen kun je virtueel, dus online, in een andere realiteit (wereld) stappen. Hiermee kunnen jongeren en andere geïnteresseerden eenvoudig een goed beeld krijgen van het werken in verschillende branches, zoals bijvoorbeeld horeca of schoonmaak.
 
Aan de slag dus! Ervaringen gaan we delen zodat we veel meer mensen kunnen inspireren. Binnenkort komt er een website waar de nieuwste ontwikkelingen van TINT West-Brabant op te vinden zijn. We houden je op de hoogte!