Antwan van Peer, Productieleider bij Damen Drukkers

Damen Drukkers is een toonaangevende drukkerij in Werkendam. In een sterk concurrerende grafische markt, weet Damen met een enorme passie voor drukwerk ieder jaar opnieuw te groeien. Tegenwoordig telt de drukkerij ongeveer honderd medewerkers. Antwan van Peer werkt er sinds 2007, tegenwoordig als productieleider. In die functie is hij ook leidinggevende van Wim de Graaf die vanuit MidZuid is gedetacheerd als schoonmaker.

Content AntwanWim1

Alles moet kloppen

De broers Jan en Maurice Damen staan samen aan het roer van de drukkerij vertelt Antwan. “Onder hun leiding groeit de drukkerij uit tot een specialist in grote oplages drukwerk. Om in dat veld te kunnen concurreren moeten alle processen kloppen. Efficiëntie en kwaliteit staan voorop. Tegelijk hechten we hier ook aan de gemoedelijkheid die past bij een familiebedrijf. Die combinatie van strak sturen en tegelijk oog houden voor de mensen die er werken, dat lukt hier goed is mijn ervaring.”

Ruimte voor participatie

Antwan werkt inmiddels dertien jaar bij Damen. Met veel plezier vertelt hij. “Ik heb de kans gekregen om mezelf te ontwikkelen en steeds stappen te maken. Van huis uit ben ik snel verveeld. Ik heb uitdagingen nodig en die krijg ik hier. Sinds een paar jaar werk ik als productieleider. Dat betekent dat ik moet zorgen voor een gestroomlijnde productie met de juiste mensen op de juiste plaatsen. Superafwisselend en uitdagend werk waarbij ik elke dag op de werkvloer te vinden ben.”

Wim weet precies wat hij moet doen

Presteren en tegelijk ruimte voor mensen die wat meer begeleiding nodig hebben? Gaat dat echt samen, willen wij van Antwan weten. “Damen Drukkers heeft een duidelijk sociaal gezicht. We ondersteunen bijvoorbeeld al twintig jaar War Child. Ook wil Damen bijdragen aan wat je arbeidsparticipatie noemt. Maar dat heeft wel grenzen. Door steeds verdergaande automatisering wordt ons werk complexer. Daarbij zijn voldoende kennis en zelfstandigheid essentieel. Wim is ongeveer vijf jaar geleden bij ons terecht gekomen als schoonmaker. Het past bij onze manier van werken dat Wim altijd zorgvuldig zijn vaste taken uitvoert. Als het werk een keer wat anders georganiseerd moet worden, dan vindt Wim dat lastiger. Ik besteed daar dan extra aandacht aan, dat werkt voor hem”.

Blijven uitblinken met elkaar

Om te kunnen blijven groeien heeft Damen Drukkers gemotiveerde medewerkers nodig. Antwan daarover: “De juiste mensen vinden is niet altijd even makkelijk. Ik ben daarom blij met de samenwerking met MidZuid. Mede door de begeleiding van een consulent en jobcoach werkt Wim hier al vijf jaar. Die begeleiding, waardeer ik enorm. Als er iets aan de hand is, dan kan ik de consulent van Wim altijd bellen. Er wordt dan direct actie ondernomen. Ik ben ervan overtuigd dat als die samenwerking goed blijft, we ook samen kunnen blijven uitblinken.”

Lees ook het verhaal van Wim, schoonmaker bij Damen Drukkers