Peter van den Bogaard, Directeur Hyperpro

Hyperpro in Werkendam produceert veringsystemen voor motoren en heeft klanten over de hele wereld. Sinds een aantal jaren werken Hyperpro en MidZuid samen. Waarom? Gewoon omdat het werkt vertelt Peter van den Bogaard directeur en mede-eigenaar van dit tot de verbeelding sprekende bedrijf.

Content Hyperpro 2

Veel handen nodig

Hyperpro is een bedrijf met een eigen gezicht en identiteit. We ontwikkelen wat je noemt een after market product. Eenvoudig gezegd: we maken maatwerk veersystemen en schokbrekers voor motorfietsen. En dat doen we compleet, vanaf de tekentafel, productie, assemblage tot de distributie in tal van landen. Onze aanpak maakt, dat we in huis veel en diverse werkzaamheden uitvoeren. Daar hebben we veel handen voor nodig die precies werken. Dat is een belangrijke reden dat we bij MidZuid zijn terechtgekomen.

Gelukkig in je werk

De diversiteit aan werkzaamheden vraagt veel van ons organiserend vermogen. Daarbij kijken we naar zowel het uit te voeren werk als naar de mensen die het werk doen. Mijn visie is: werk moet bij je passen, je moet er lol in hebben, dan presteer je het beste en heb je het met elkaar het beste naar de zin. Daarom werken we met kleine teams en organiseren daarbinnen alle werkzaamheden. Wat ik de afgelopen jaren heb ervaren, is dat de mensen van MidZuid in die opzet heel goed passen. Ik zie ze groeien in het werk en dat is natuurlijk mooi.

Plezier en loyaliteit

Ikzelf wil elke dag met plezier naar mijn werk gaan. Dat lukt pas goed als ook de mensen om je heen het zichtbaar naar hun zin hebben. Ik wil dat mensen die bij ons komen werken, ook echt voor ons kiezen. Dat ze loyaal zijn aan ons bedrijf en hart hebben voor onze producten. Andersom geldt dat ik als werkgever ook loyaal ben richting mijn werknemers. Ik wil hen kansen bieden voor verdere ontwikkeling door bijvoorbeeld werk te bieden dat bij hen past. Daarom besteden wij zo veel aandacht aan onze werkprocessen. Gericht op aan de ene kant werkplezier en aan de andere kant een gezonde productiviteit.

Verder met MidZuid

Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat de mensen van MidZuid ons verder helpen. Ik ervaar gedrevenheid, loyaliteit en werkplezier. Eigenschappen die ik helaas bij veel jonge mensen en ook bij uitzendkrachten vaak mis. Door de samenwerking met MidZuid hebben we nauwelijks nog tijdelijke krachten en vakantiemedewerkers nodig. Dat levert ons belangrijke voordelen op. In gesprekken met andere ondernemers komt onze samenwerking met MidZuid wel eens ter sprake. Vaak heeft men geen idee van de vele mogelijkheden. Ik vertel daar dan graag over. Natuurlijk, je moet ook zelf initiatieven nemen om mensen met bijvoorbeeld een arbeidsbeperking een baan te kunnen bieden. Maar daar ben je toch ondernemer voor? Voor mij is het duidelijk. Wij gaan zeker verder met MidZuid. Omdat het voor ons werkt.