Functieomschrijving

Als monteur laagspanning leg je ondergrondse netwerken van laagspanningskabels als ook huisaansluitingen en verricht je werkzaamheden aan meterkasten.

Als monteur gas-, water- en warmtedistributie zorg je ervoor dat de leidingen voor gas, water en warmte goed werken. Je legt nieuwe leidingen aan, repareert oude leidingen en maakt ze klaar voor gebruik. Ook los je storingen op in het netwerk en je controleert of alles goed werkt. Je zorgt ervoor dat mensen voorzien zijn van gas, water en verwarming. Als monteur gas/water/warmte werk je bij verschillende soorten bedrijven. Denk aan bijvoorbeeld een aannemersbedrijf, een waterbedrijf een energietransportbedrijf of een datadistributiebedrijf.

Start traject en opleiding BBL
Na een inwerkperiode van gemiddeld 3 maanden heb je een goed beeld van de werkzaamheden en heeft de werkgever een goed beeld van jou. Samen kies je de juiste opleiding richting elektra, gas of warmte.

Tijdens de opleiding monteur laagspanning leer je alles over de elektriciteitskabels: vanuit de stroomhuisjes buiten op straat naar de huizen en gebouwen. En ook over de straatverlichting. Je monteert, controleert en test. Verder leer je hoe je een storing opspoort, verhelpt of voorkomt.

Tijdens de opleiding monteur gas-, water- en warmtedistributie leer je alles over A) leidingen leggen en onderdelen monteren aan nieuwe en bestaande transport en distributienetten voor gas, water en warmte. B) aangelegde distributienetten klaarmaken voor gebruik. C) onderhoud verzorgen en storingen verhelpen en D) leidingen controleren op lekkages.

Vorm van de opleiding: In de basis wordt gekozen voor de beroeps begeleidende leerweg (BBL) waarbij je een aantal dagen per week het werk bij de aannemer afwisselt met praktijk/theorie op Vakschool APK te Best .

Gevraagd

  • Kandidaat profiel
  • In de basis heb je interesse in Energie en Techniek
  • Fysiek in staat om buiten te werken: Staan, bukken of draaien is fysiek geen probleem
  • Pre: In het bezit van een VMBO diploma. Bij geen diploma is een instaptoets een mogelijkheid
  • Een grote pre: In het bezit van een rijbewijs. En indien geen rijbewijs maar verder geschikt, bereid deze te halen op korte termijn
  • Voldoende beheersing van de Nederlandse taal om de veiligheidsvoorschriften te kunnen begrijpen en met klanten te kunnen communiceren. Waarbij de aantekening dat voor de kandidaat die als grondwerker start het verstaanbaar maken voldoende is. Voor de kandidaat met potentie naar een monteursfunctie is een taalniveau op B1 noodzakelijk ikv de veiligheidsvoorschriften.
  • Gemotiveerd om buiten met de handen te werken

Ons aanbod

Reiskosten:
In overleg met de werkgever en jouw situatie  wordt gezocht naar passend vervoer en passende vergoeding.

Dienstverband en salaris: 
Het uitgangspunt is een duurzame arbeidsrelatie. De insteek zal zijn een dienstverband van 1 jaar. Dit is afhankelijk van het bedrijf waar je gaat werken en jouw achtergrond.

Salarisindicatie:
Minimaal 2000 en maximaal 2900 bruto per maand bij een 40 urige werkweek. Volgens CAO Bouw & Infra of de CAO Metaal en Techniek: Technische Installatiebranche

Overig:
Bij aanvang van jouw dienstverband word je uitgerust met de juiste kleding en het juiste gereedschap. Daar waar nodig wordt voor vervoer gezorgd.

Specificaties; 

 

Doelgroep: Regulier 
Volgnummer: 6059
Plaatsingsdatum: 9 juli 2025
Contactgegevens: WSP West-Brabant, regio Dongemond
Werkgeversadviseur: Ellen Verhaard
Telefoonnummer: 0162 374 192
Email: wsp@midzuid.nl

Reageren op deze vacature!

Invalid Input
Er is geen volgnummer opgegeven
Er is geen naam ingevuld
Er is geen geldig e-mailadres ingevuld
Invalid Input
Invalid Input