David van Marwijk, Schoonmaker bij Döhler

Begin 2019 startte David van Marwijk vanuit MidZuid als schoonmaker bij Döhler. Hij heeft zich er enorm ontwikkeld. Overigens niet alleen in het schoonmaakwerk. David heeft met zijn inzet ook een heftruckcertificaat behaald.

Content David van Marwijk2

Dit werk is het allerbeste

David (35 jaar) is geboren in Dordrecht en opgegroeid in Lage Zwaluwe. Inmiddels woont hij al ruim vijftien jaar in Breda. David: “Ik woon zelfstandig met twee keer in de week begeleiding die mij bijvoorbeeld helpt met mijn financiën. Daar ben ik niet zo goed in. Ik zit denk ik al meer dan vijftien jaar bij MidZuid en heb al bij meerdere bedrijven gewerkt. Maar dit werk, bij Döhler is het allerbeste. Het is er gezellig en ik hoor echt bij de groep en kan het heel goed vinden met alle anderen.”

Individuele detachering

David, waardoor voel je je zo thuis bij Döhler? “Ik heb bij andere werkgevers gewerkt, vaak in een groep (groepsdetachering). Dat past niet zo goed bij mij. Hier kan ik veel zelfstandiger werken en dat bevalt me veel beter. Elke dag doe ik zelfstandig al mijn taken die ik steeds zorgvuldig afteken. Door mijn werk hebben mijn collega’s schone werkplekken en is de vloer schoon en veilig. Ook zorg ik ervoor dat de materialen die worden gebruikt voor het meten en mengen, worden schoongemaakt in twee grote horeca-vaatwassers. Zo kan iedereen steeds goed doorwerken.”

Van schoonmaker tot heftruckchauffeur

Omdat David hard werkt, schiet er vaak nog wat tijd over. Tijd die ook anders benut kan worden. David hierover: “Ik vertelde Peter en Mary (consulent van David) dat ik graag een heftruck wilde leren besturen.” Mary die bij het gesprek met David zit, haakt daarop aan: “Zowel zijn leidinggevende Peter van Dongen als ik waren te spreken over zijn inzet. Maar er konden nog een paar dingen net wat beter. Toen hebben we afgesproken, als dat zou lukken, dat David dan mocht leren heftruck rijden”. David vervolgt: “En dat certificaat heb ik behaald. Ik los vrachtwagens en ruim pallets op. Naast mijn schoonmaaktaken. En, als het van Peter en Döhler mag, wil ik hierin zeker verder leren.” Mary: “Hier komt eigenlijk alles samen. De persoonlijke groei van David, en Döhler die zijn inzet beloond met nieuwe perspectieven.”

Feestzanger David

Elke ochtend stapt David vanuit Breda rond half zeven op zijn fiets naar Oosterhout. “Ik begin om kwart voor acht maar ik ben graag op tijd.” Naast zijn werk heeft David zeker ook hobby’s’. “Ik ben zanger”, vertelt hij. “Momenteel kan ik niet optreden, maar hopelijk komt dat weer. Binnenkort komt mijn nieuwe singel uit. Mijn vorige singel (Heb jij vanavond tijd m’n schat) kun je vinden op Youtube en via mijn Facebookkanaal.” Lachend: “Zoek maar eens op Feestzanger David. Dan kom je me zeker tegen.”

Lees ook het verhaal van Peter, Shiftleider bij Döhler