Denise Peemen, Schoonmaakster De Kroes

De Kroes Tasty Bakeries en MidZuid werken al lange tijd intensief samen. De samenwerking begint tientallen jaren terug als MidZuid start met inpakwerk voor De Kroes. Tegenwoordig gaan de producten van De Kroes niet meer naar MidZuid, maar gaan de medewerkers van MidZuid naar De Kroes. Via groepsdetachering: vier medewerkers op de inpakafdeling. En daarnaast via individuele detachering. Denise Peemen houdt inmiddels al 15 jaar de kantoren en de omkleedruimtes spic en span. Met haar spreken we af op haar werk.

Content Denise Peemen

 

Werken is leuker dan school

Denise (49 jaar oud), begon al vroeg met werken. "Na mijn LBO-opleiding had ik 6 weken vakantie en daarna begon mijn eerste baan bij Jamin (tegenwoordig Merba). Ik vond werken direct veel leuker dan school. Bij Jamin heb ik van alles gedaan. Maar het was uitzendwerk. Dus daar kwam een eind aan. Ik kwam daarna in een soort ‘jongerenplan’ van de gemeente. Ik ging leren en werken in het zwembad. Ik heb daar mijn EHBO-diploma en brevet 6 (reddingzwemmen) gehaald. In de winter was het rustig, maar in de zomer was het er superdruk."

Naar MidZuid en De Kroes

Ook aan het werk in het zwembad kwam een einde, waarna Denise bij MidZuid terecht kon. “Bij MidZuid heb ik van alles gedaan: gewerkt in de kantoren, een opleiding schoonmaken gevolgd en zelfs meegeholpen bij het maken van campingstoelen. Maar toen ze tijdelijk bij De Kroes iemand nodig hadden voor inpakwerk, ging ik daar aan de slag”. Lachend: “ik was even klaar met schoonmaken”. Maar kort daarna gaat Denise toch aan de slag als schoonmaakster bij De Kroes. “Het inpakwerk was me daar goed bevallen en toen ik werd gevraagd om daar schoon te maken, heb ik gewoon ja gezegd.”

Vaste contacten met de consulent

De ‘ja’ van Denise tegen De Kroes is alweer even geleden. Om precies te zijn in 2005. Inmiddels werkt ze daar dus al heel wat jaar en met veel plezier. Mary van Blerck is sinds een paar jaar haar consulent vanuit MidZuid. Mary: "Ik heb elk jaar drie vaste contactmomenten met Denise. Een beoordelingsgesprek, een functioneringsgesprek en een voortgangsgesprek. Daarbuiten kan Denise me altijd bellen of mailen, maar dat gebeurt nauwelijks." "Is niet nodig", merkt Denise op en grapt vervolgens “ja misschien als ik werkschoenen moet uitkiezen”.

In haar eentje naar Canada

Thuiszitten is niks voor Denise. "Dan ga ik me rotvervelen. Maar ik geniet wel van mijn vrije tijd. Ik lees veel, vooral de boeken van Nora Roberts zijn erg spannend. Ik heb ook veel gesport, zelfs boksen en karate, maar momenteel even niets.” Avontuurlijk is Denise zeker. In haar eentje ging ze al eens op vakantie naar Canada. Zonder daar iemand te kennen. Bovenaan op haar vakantielijst staat nu Ierland. “Om de schitterende natuur en je kunt daar prachtig wandelen, daar hou ik van”.