Laura Damen, Medewerker Schoonmaak bij MidZuid

Laura Damen heeft haar 12,5 jarig jubileum al enkele jaren achter zich. Binnen MidZuid deed ze divers werk. Na een periode van werken in een heel stoere omgeving, tussen de militairen op de KMA in Breda, verbreed ze haar horizon in de schoonmaak op het Gemeentehuis in Oosterhout.

MidZuid Oosterhout Schoonmaak Gemeentehuis Highres 01

Direct na school kon ik aan de slag

Laura zat vanaf haar zesde op een school voor speciaal onderwijs. "Daar heb ik praktijkonderwijs gedaan en examen in schoonmaken en in de groenvoorziening. Beide vakken vond ik leuk. Ik was pas 18 en toen kon ik al bij MidZuid terecht. Ik ben hier binnen begonnen, in de productie. Ik heb echt van alles gedaan. Van campingstoelen maken tot het inpakken van bouten en moeren."

Steeds meer naar buiten toe

"Ik heb me bij MidZuid verder kunnen ontwikkelen. Zo hielp ik samen met collega’s, bedrijven in de regio met onder andere inpakwerk en montagewerk. Ik vind het heel fijn dat er een duidelijke structuur in mijn werk zit, dat ik weet wat ik moet doen. Dan ben ik op mijn best. En ik vind het ook superbelangrijk dat het gezellig is. Dat je af en toe lol met elkaar hebt."

De overstap naar schoonmaak en catering

Na haar uitdaging bij de KMA (Koninklijke Militaire Academie) in de catering in Breda is Laura sinds kort weer terug in het Gemeentehuis in Oosterhout. "Na jarenlang met veel plezier in de bedrijfskantine van MidZuid te hebben gewerkt, ging ik in 2018 voor 2,5 jaar naar de KMA. Ik werkte daar voor Paresto, de Defensiecateraar. Echt een zeer bijzondere en leerzame tijd. Ook al was het voor mij geen groei in werk, ik groeide wel persoonlijk." 

Betrokken, trouw en gestructureerd

Laura is enorm betrokken bij haar werk. "Ik wil mijn werk goed doen, dat vind ik heel belangrijk. Mijn werkgever kan op mij rekenen. Heel belangrijk voor mij is duidelijkheid en structuur. Wat ik ook belangrijk vind is om de groei in werk en persoonlijke ontwikkeling in balans te hebben. Dat was bij de KMA niet meer het geval. Gelukkig word ik vanuit MidZuid heel goed begeleid bij mijn werk. Als ik ergens mee zit, dan kan ik dat met mijn consulent bespreken. Zo kwam het dat ik na meerdere gesprekken, koos ik voor een switch. Ik ging van werken in de catering weer terug naar werken in de schoonmaak. De belangrijkste overeenkomst: dienstverlenend werk!"

In balans

"Ik heb, voordat ik bij de KMA startte, al bij twee gemeenten gewerkt in de schoonmaak. Leuk werk met gezellige collega's. Ik moet altijd wel even wennen in een nieuwe omgeving, maar ik voel me daarna meestal snel op mijn gemak. Nu ik de overstap weer heb gemaakt naar schoonmaak, groei ik weer in mijn persoonlijke ontwikkeling en ook groei ik gelukkig weer in mijn werkervaring. Die combinatie maakt mij echt gelukkig! Ook al zijn veranderingen niet altijd makkelijk, als het je gelukkiger maakt groei je uiteindelijk verder en is dat een win-win situatie. Je bent zelf gelukkig en dat straal je ook uit op je werk. Daardoor ben je gemotiveerder, waardoor je meer leert en verder groeit. En dat is natuurlijk ook goed voor de werkgever."

Actief, ook buiten de werkvloer

"Buiten mijn werk ben ik ook een bezige bij. Ik ben gek op voetbal en vooral op Feijenoord en de dames van het Nederlands elftal. Als het kan, ga ik naar wedstrijden toe. Ook blog ik in mijn vrije tijd. Ik wil leuke en positieve verhalen posten over alles wat me bezighoudt. En ook op mijn werk ben ik graag actief bezig met collega’s. Bij MidZuid heb ik in de OR gezeten en in de personeelsvereniging. Ik doe niets liever dan een feestje organiseren."