Tonny Soeters, Magazijnmedewerker bij EGLO

Tonny Soeters is al sinds zijn achttiende werkzaam bij MidZuid. In augustus 2020 vierde hij dan ook zijn 40-jarig jubileum. De afgelopen zes jaar is hij via MidZuid gedetacheerd bij EGLO. En dat bevalt uitstekend. Van beide kanten. Zijn begeleider vanuit MidZuid is Jan van Vuuren. “Die kan er niet bij zijn”, vertelt Tonny, “want die is net papa geworden.”

Content Tonny Soeters

 

Geboren en getogen in Oosterhout

Tonny is geboren in Oosterhout. Als kind volgt Tonny speciaal onderwijs. Hij vertelt: “Lezen en schrijven heb ik altijd heel moeilijk gevonden en nooit goed geleerd. Wat ik op school wel heel leuk vond is sporten. Ook kan ik cijfers tot ongeveer honderd goed herkennen”. Toen Tonny 18 jaar werd, kon hij terecht in de sociale werkplaats van toen nog de WAVA. Tonny is altijd in Oosterhout gebleven. Hij woont in het ouderlijk huis, samen met zijn moeder die al tachtig is. “Daar maak ik me wel eens zorgen over", vertelt Tonny. “Over hoe dat straks moet als mijn moeder er niet meer is.”

Elke dag vrolijk aan de slag

Sinds 6 jaar werkt Tonny via MidZuid bij EGLO in het magazijn. Hij werkt daar grotendeels zelfstandig. Orders picken, stekkers vervangen (voor de Engelse markt), dozen vouwen en opruimen zijn verschillende belangrijke taken. Dat gaat ontzettend goed. De collega’s van Tonny zijn bijzonder goed te spreken over de inzet van Tonny. “Hij is altijd op tijd, zet zich voor de volle honderd procent in en is altijd vrolijk, een betere collega kan je niet hebben. En als hij vakantie heeft, dan missen we hem echt”, is wat we horen op de werkvloer. De verantwoordelijke voor personeelszaken bij EGLO en nauw betrokken bij Tonny en zijn werk beaamt dat. "Hij brengt meer dan veel inzet. Hij zorgt echt voor verbinding.”

Lekker naar buiten

Voor zijn werk bij EGLO heeft Tonny lang bij MidZuid op de productieafdeling gewerkt, dat noemen we tegenwoordig beschut werken. Door de Participatiewet wordt werk bij bedrijven gestimuleerd. Tonny is daar blij mee. “Ik vind het werken in een bedrijf als EGLO echt heel leuk. Lekker naar buiten, elke dag naar EGLO.”

6 bier en een sinas

Werk is belangrijk voor Tonny, maar hij geniet ook van zijn vrije tijd. “In het weekend voetbal ik bij een g-team in Rijen. Ik ga naar Rijen omdat dit in Oosterhout niet kan. Ook wandel ik elke week met een vriendin. En – vol trots – in het weekend bezoek ik de thuiswedstrijden van NAC. Afgelopen week nog NAC-PSV voor de beker, een wedstrijd die NAC won. Dat is mooi. Daarna drink ik nog wat met mijn voetbalvrienden." Er worden dan 6 bier en één sinas besteld. Raden voor wie de sinas is? Inderdaad voor Tonny. Altijd vrolijk, maar ook altijd nuchter.