“Ik ben socialer en stressbestendiger geworden door de ervaring in de keuken;” vertelt Adrian, cateringmedewerker in het bedrijfsrestaurant van MidZuid, met trots.

2024 01 Succesverhaal Adrian catering Webres 2

“Koken heb ik altijd leuk gevonden. Het was daarom een logische stap om de richting horeca te kiezen tijdens mijn opleiding bij Praktijkschool De Zwaaikom. Na een half jaar stage bij MidZuid beviel het zo goed dat ik hier in dienst ben gekomen.

In ons bedrijfsrestaurant maak ik eten voor onze collega’s en gasten, zoals broodjes, salades, snacks en soepen. Mijn favoriete werkzaamheden zijn de ‘warme kant’ van de keuken; zoals soepen, warme snacks en alles wat uit de oven komt. We bereiden zo veel mogelijk zelf. We hebben sinds kort nieuwe apparatuur, zoals een combi-stoomoven. En een apparaat waarmee we onze zelfgemaakte verse soepen en bouillons hygiënisch en verantwoordelijk verpakken. Door dit nieuwe materiaal kunnen we makkelijker zo veel mogelijk gezonde opties aanbieden, wat we belangrijk vinden.

Door de ervaring die ik hier opdoe leer ik veel. In korte tijd heb ik al geleerd om beter met mensen om te gaan. Ik vond kennismaken altijd lastig; ik ben niet zo’n prater. Dat gaat nu steeds beter, vooral als ik goed contact met iemand heb. Met mijn collega’s heb ik het naar mijn zin, dat helpt ook. Daarnaast ben ik stressbestendiger geworden. In de keuken moet je op tempo werken, alles gaat snel door.”