Hans Ros, Directeur Permanento

Het bedrijf Permanento is sinds 2001 gevestigd in Raamsdonksveer. Niet veel mensen zullen het bedrijf bij naam kennen. Permanento levert namelijk hoofdzakelijk producten aan de ‘hightech’ industrie. Klanten van Permanento zijn bijvoorbeeld Philips Medical, ASML en VDL. We spreken directeur en mede-eigenaar Hans Ros over zijn bedrijf en de samenwerking met MidZuid.

Content Hans Ros

Hoogwaardige zelfklevende componenten

Of het nu gaat over een chipmachinebouwer, een producent van smartphones of fabrikanten van huishoudelijke apparatuur. Al deze bedrijven gebruiken zelfklevende componenten (heel oneerbiedig zou je het stickers kunnen noemen) voor diverse functies. Hans Ros daarover: “Onze producten worden onder andere gebruikt om onderdelen in technische apparatuur aan elkaar te verbinden of juist te isoleren. Ook voegen ze soms functionaliteiten toe, denk bijvoorbeeld aan lichtreflectie uit een ledscherm of een dempend effect, belangrijk als een smartphone valt. Onze materialen worden in feite overal ingezet waar extreem hoge eisen aan kwaliteit worden gesteld. Daarbij werken we nauw samen met de veel bekendere fabrikant 3M.”

In meer dan veertig landen

Inmiddels is Permanento al 20 jaar actief vanuit Raamsdonksveer maar de geschiedenis van het bedrijf gaat verder terug. Hans: “Ik ben samen met mijn broer eigenaar, maar mijn vader is ooit begonnen. Oorspronkelijk zaten we in Noord-Holland. In 2001 hebben we voor Raamsdonksveer gekozen gewoon omdat we dichter bij onze klanten willen zitten, die zich voor een groot deel in Noord-Brabant bevinden. Maar onze producten gaan in feite de hele wereld over naar in totaal zo’n veertig landen.”

Samenwerken met WSP en MidZuid

Permanento maakt het merendeel van de producten in eigen huis in Raamsdonksveer. “Dat we dat hier zelf willen doen, heeft alles te maken met de hoge kwaliteitseisen die we stellen”, vervolgt Hans Ros. Kwaliteit gaat bij ons boven productie. Dat betekent dat we altijd op zoek zijn naar mensen die secuur kunnen werken. Ongeveer tien jaar geleden hadden we voor het eerst contact met het WerkgeversServicePunt (WSP) van MidZuid. Daaruit is een voortreffelijke samenwerking voortgekomen. Een belangrijk deel van ons personeel komt uit die samenwerking. Daar zijn we oprecht blij mee. Natuurlijk gebeurt het wel eens dat de match niet goed is. Maar dan is de communicatie in orde en worden problemen opgelost.”

Je moet van beide kanten tevreden zijn


De mensen die via WSP bij Permanento aan de slag gaan, komen daar ook direct in dienst. Net wat anders gaat dat met Angelique van Gils. Zij is al 32 jaar werkzaam bij MidZuid en gaf aan dat ze toe was aan een nieuwe uitdaging. Hans daarover: “Voor mij voelt dat zeker niet anders. Het gaat om de mensen. En als die goed passen in het team en hun werk goed doen, dan zijn wij tevreden. Angelique kunnen wij een baan aanbieden waarin ze geconcentreerd en in alle rust haar werk kan doen. Dat werk doet ze heel goed. En ze heeft het hier naar de zin. Daar gaat het uiteindelijk om, dat je van beide kanten tevreden bent.”


Maatschappelijk verantwoord ondernemen


Hans vervolgt: “Als bedrijf vinden we MVO belangrijk. We geven medewerkers graag kansen. De samenwerking met MidZuid helpt ons daarbij. MidZuid is goed geïnformeerd over diverse regelingen en wetgeving. En als er iets is, dan hoef je maar te bellen en er wordt een gesprek geregeld.” Hans vervolgt: “Maar ook op andere terreinen nemen we onze verantwoordelijkheid in MVO. Sinds kort hebben we zonnepanelen op ons gebouw en we zijn druk bezig om beter om te gaan met afval en energie. En dat onze zelfklevende componenten tegenwoordig ook in bijvoorbeeld windmolens en laadpalen gaan, dat past natuurlijk perfect in dat verhaal.”

Wil je meer weten over Angelique en haar werk bij Permanento? Lees dan hier haar verhaal!