Een ware prestatie: Dennis was gemotiveerd om een werkplek te vinden die perfect bij hem past. Door zijn goede inzet is hij daar in korte tijd zijn volledige uren gaan maken via detachering. Daar zijn we trots op!

Dennis voelt zich helemaal thuis bij An-ink Trading (handelsbedrijf in magazijnstellingen) en FMI Dussen (metaal draai- en freeswerk), mede door de fijne begeleiding van eigenaren Sander en William. En, ook niet onbelangrijk; door de werkzaamheden die hij erg leuk vindt. Dennis vertelt enthousiast: “Ik verzamel de juiste spullen bij elkaar voor binnengekomen orders; order picking dus. Mijn favoriete werkzaamheden zijn het klaarzetten van de draagarmstelling en het maken van setjes van bevestigingsmaterialen voor montage. De tijd gaat snel hier, je bent constant bezig. Ik heb geleerd om klanten te verwelkomen en te helpen, in het begin vond ik dat soms lastig. Ook heb ik meer doorzettingsvermogen ontwikkeld, want soms moet een order de volgende dag klaar zijn en dan moet je flink doorwerken. Soms heb ik dagen waarop het werk minder goed lukt, maar dan richt ik me op taken die wél lukken. Ik heb pas mijn heftruckcertificaat gehaald, daar ben ik trots op.”

Dennis werkt vanaf 2017 bij MidZuid, waar hij productiewerkzaamheden deed. Op woensdagen werkte hij op de boerderij van zijn ouders via een individuele detachering, wat hij nog steeds met veel plezier doet. Stap voor stap heeft hij steeds meer taken geleerd en steeds zelfstandiger leren werken; een mooie persoonlijke ontwikkeling.

Dennis gaf zelf aan op zoek te willen gaan naar een individuele detachering voor de uren dat hij binnen MidZuid werkte. Hij zag een vacature bij FMI Dussen op het vacaturebord binnen MidZuid. Helaas bleek de vacature al ingevuld te zijn. Maar er kwam goed nieuws: anderhalve week later vroeg William van FMI Dussen of Dennis nog beschikbaar was. Hij en zijn werkpartner Sander zochten namelijk iemand voor hun gezamenlijke bedrijf An-ink Trading.

Daarop heeft Dennis volmondig ja gezegd en na een fijne kennismaking is hij hier gestart! Hij begon met twee dagen in de week, maar na een paar weken is hij al een dag meer gaan werken. Omdat An-ink Trading op maandagen gesloten is, zou Dennis deze dag binnen bij MidZuid blijven werken. Maar William kon ook nog iemand gebruiken binnen FMI Dussen voor ondersteunende werkzaamheden en zag Dennis hiervoor helemaal zitten. Ook hier was Dennis enthousiast over, waardoor hij nu 4 dagen gedetacheerd is en 1 dag bij zijn ouders werkt op de boerderij.

Sander Broenink, eigenaar en directeur van An-ink Trading; “William en ik werken al lange tijd erg prettig met MidZuid samen. Er werken hier meerdere mensen die een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hebben, wat totaal geen probleem is. Het is belangrijk om nieuwe taken goed uit te leggen, maar daarna kunnen ze goed zelfstandig werken. Als er iets is kunnen ze me bij me terecht, de lijntjes zijn kort hier. Dennis is altijd ruim op tijd, geeft goede inzet en vind het belangrijk om zijn werk goed te doen. Ook zijn collega Menno doet zijn werkzaamheden goed. Naast order picking bezorgt hij ook de bestellingen door heel Nederland en België.” Menno sluit hierop aan: “Ik vind het bezorgen van orders ontzettend leuk om te doen, zowel door het klantencontact als dat ik hierdoor overal kom.”

Detacheringsconsulent Mary van Blerck over deze prestatie: “Het is prachtig om Dennis met een grote glimlach op zijn gezicht aan het werk te zien. Ik ben echt trots op hem! En het is enorm knap dat hij zelf deze stappen heeft genomen. Het kan iedereen lukken om een mooie detacheringsplek te vinden. Zeker wanneer je zelf ook actief mee op zoekt gaat.”