“Als je begrijpt wat iemand nodig heeft en kun je die beter ondersteunen. Door te luisteren naar anderen, kom je heel ver,” vertelt Rian Bastiaansen-Keizers, vakkracht schoonmaak.

“Als vakkracht is het mijn rol om de werkbegeleider schoonmaak te ondersteunen. Het werk is breder dan enkel schoonmaken. Ik ondersteun mijn collega’s, zodat zij hun taken soepel kunnen uitvoeren. En ik spring bij wanneer nodig. Daarnaast vind ik het belangrijk om oog te hebben voor mijn collega’s. Als er iets aan de hand is, praat ik met ze en zoeken we naar een oplossing. Een collega had het bijvoorbeeld moeilijk op werk door terugkerende klachten. Ik kon haar kalmeren en heb haar geholpen zodat haar klachten niet meer terugkwamen. Het praten en oplossen vind ik één van de leukste onderdelen van dit werk. Het is goed om met verschillende mensen om te kunnen gaan. Iedereen is anders en sommigen hebben speciale behoeften. Ik stel altijd veel vragen en ben nieuwsgierig om te leren. Dat kan veel verschil maken, waar je ook werkt.

Ik heb het erg naar mijn zin bij MidZuid, ik vind dit waardevol werk. Ik heb een tweeling met een beperking en ik heb, naast schoonmaakwerk, gewerkt als taxichauffeur voor regio-vervoer. Dus dit is een perfecte combinatie. Ik ben hier begonnen op 1 december 2022. De tijd gaat snel, en het voelt alsof ik hier al veel langer werk. Ik kreeg laatst complimenten dat ik als een doorgewinterde medewerker aan het werk ben, omdat ik al zoveel weet en zoveel mensen ken.

Ik werk voornamelijk op het gemeentehuis van Oosterhout en Geertruidenberg. In het begin viel ik ook veel in als vakkracht catering, ondanks dat ik daar geen ervaring in had. Ik leerde het vak terwijl ik aan het werk was, dat was een leuke uitdaging. Af en toe val ik daar nog in, maar nu richt ik me voornamelijk op schoonmaakwerk. Mijn doel is om werkbegeleider te worden, daar ben ik nu voor aan het leren. Dan komen er meer taken en verantwoordelijkheden bij. Als de werkbegeleider bijvoorbeeld afwezig is, mag ik als vakkracht officieel geen leidinggeven. We zijn ermee bezig dat ik dat in de toekomst wel kan doen. Op naar deze mooie uitdaging en kans!"