Ik mag inmiddels bijna met pensioen, maar ik wil zo lang mogelijk voor de dieren blijven zorgen”, vertelt Christ, medewerker bij de dierenweide van Molen de Onvermoeide in Raamsdonksveer.

“Deze dierenweide is al 27 jaar mijn passie. Ik ben vanuit huis altijd met dieren in de weer geweest en daarom zit ik hier helemaal op mijn plek. Het lukte me niet meer om mijn vorige werkzaamheden te doen; ik heb gewerkt als bouwvakker en schilder, maar ben twee keer afgekeurd. Ik ben blij dat ik bij MidZuid aan de slag kon. Wanneer ik vroeg in de ochtend hier aankom, ga ik meteen aan de slag om alles spic en span te maken. We hebben hier onder andere geiten, herten, parelhoenders, kippen en parkieten. Ik houd de boel schoon, geef de dieren eten en zorg ervoor dat alles op rolletjes loopt.

 “En niemand is zo perfectionistisch hierin als Christ”, grapt Maikel, teamleider in het groenonderhoud voor gemeente Geertruidenberg. “Ik ben verantwoordelijk voor meerdere teams waarmee we het groenonderhoud in de gemeente bijhouden. De dierenweide maakt daar ook deel van uit. Mijn rol is om ervoor te zorgen dat iedereen zijn werk goed kan doen en eventuele problemen op te lossen. Het beheer van de dierenweide hebben we zo goed als geheel overgenomen van de oorspronkelijke eigenaar en de gemeente. We zorgen voor het algehele welzijn van de dieren, de geboortes en het contact met de dierenarts.”

 “We hebben veel initiatieven genomen om de dierenweide te verbeteren,” voegt Christ trots hieraan toe. “Zoals het verminderen van overlast door muizen en ratten door een afgesloten opslag voor voer. De gemeente heeft hierbij ook geholpen met bestrijding van ongedierte. En we hebben in 2021 een nieuwe voedertrog gemaakt met materialen die we van verschillende partijen hebben gekregen, zodat er minder voer op de grond ligt. Zo houden we de dierenweide een aangename plek voor iedereen. Het is fijn om te merken hoeveel plezier de omwonenden uit deze weide halen.”

Maikel sluit af: “Wat ik het leukste vind aan mijn werk als teamleider in een groot gebied is de uitdaging. Het is nooit saai en ik haal voldoening in het oplossen van problemen. We streven naar een gezamenlijke inspanning en proberen iedereen te betrekken, zelfs als ze aanvankelijk moeite hebben met de taken. Door structuur te bieden en duidelijkheid te scheppen, kunnen we veel bereiken. Het is belangrijk voor mij om elk middel te proberen om iemand te helpen slagen.”