Angelique van Gils, Gedetacheerd bij Permanento

Angelique van Gils is opgegroeid in Made. Al ruim 30 jaar werkt ze bij MidZuid. “Mijn ouders vonden het heel belangrijk dat ik direct vanaf school, passend werk zou vinden. Dat heeft denk ik geholpen dat ik al snel bij MidZuid aan de slag kon.”

Als kind gaat Angelique naar een school voor speciaal onderwijs in Breda gevolgd door de LHNO in Oosterhout. Direct daarna gaat ze bij MidZuid aan de slag en ruim 30 jaar later werkt ze er nog altijd. Angelique: “Ik heb heel wat soorten werk gedaan. In de werkplaats in Oosterhout ben ik begonnen met het monteren van campingstoelen. Toen dat stopte heb ik houtbewerking gedaan. Ik vond het heel leuk om met de machines te werken. Ik heb een oogziekte, maar toch ging het mij goed af”, vervolgt met brede lach: “ik heb nooit vastgezeten in een machine”.

Content Angelique van Gils

 

Groepsdetachering


Ook werkt Angelique de afgelopen jaren, vanuit MidZuid, bij diverse bedrijven. Onder andere bij Van de Lande, De Kroes, Welzorg en Kuehne + Nagel. Meestal in groepsdetachering, waarbij een aantal medewerkers van MidZuid gezamenlijk aan de slag gaat. “Ik ga heel graag naar buiten”, vervolgt Angelique. “Bij andere bedrijven kom je andere mensen tegen, dat vind ik leuk. Maar ik werk ook best graag alleen. Dan kan ik me goed concentreren en word ik minder afgeleid. Bij de gemeente en bij een notariskantoor heb ik bijvoorbeeld de digitalisering van documenten gedaan. Dat deed ik mijn eentje en ik vond dat superleuk.”

Deze baan had ik veel eerder willen hebben


Angelique geeft binnen MidZuid aan dat ze graag individueel gedetacheerd wil worden. Zelf kijkt ze daarom regelmatig naar de vacatures. Als Permanento een nieuwe vacature heeft, is het MidZuid consulent Mary van Blerck die denkt: ‘dat zou wel iets voor Angelique kunnen zijn’. Zo gebeurt het dat Angelique in de zomer van 2021 begint bij Permanento. Angelique met een lach: “Ik kreeg al na drie weken een contract voor een jaar. Daar was ik blij mee, want vanaf de eerste dag bevalt het werk prima.” Tegen Mary die bij het gesprek zit: “Ik had gewild dat deze baan eerder op mijn pad was gekomen.”

Gewoon leuk werk


Angelique werkt 28 uur in de week en weet enthousiast te vertellen over haar werk. “Ik zorg voor het inpakken van de producten. Dat moet heel secuur gebeuren. De zelfklevende componenten die we hier maken, moeten aan heel strenge eisen voldoen. Daarop controleren wij bij het inpakken. Is er een kleine afwijking, dan keur ik een product af. Want klanten betalen voor goede producten. Het is dus precies werk, maar ik kan dat hier in alle rust doen. Ik werk heel geconcentreerd, daardoor heb ik soms ’s avonds wel eens hoofdpijn. Maar het leuke werk maakt alles goed. En de waardering die je krijgt.”

Iets wat goed is, hoef je niet te veranderen


Het werken buiten de muren van MidZuid bevalt Angelique kortom uitstekend. “Ik zou anderen ook wel willen aanmoedigen om dit te doen. En ik weet dat er best veel zijn, die dat ook wel kunnen. Maar ze hebben misschien moeite om de veilige werkomgeving los te laten. Ikzelf hou wel van nieuwe uitdagingen. Maar nu ik hier een hele fijne werkplek heb gevonden, mag dat ook zo blijven.