Studenten van Avans Hogeschool starten met vraagstukken van MidZuid en gemeente Altena over thema 'Leven lang leren en Ontwikkelen'. 

We hebben een mooie introductieweek achter de rug samen met onze samenwerkingspartners Avans Hogeschool en gemeente Altena. 12 derde- en vierdejaars studenten van HRM Breda Avans Hogeschool gaan tijdens dit semester aan de slag met vraagstukken van MidZuid en partners over het onderwerp een leven lang leren en ontwikkelen. En zij kwamen hiervoor op bezoek in Oosterhout en Almkerk.

Collega’s Robert de Ruiter en Marleen Braakhuis hebben het programma van de eerste twee dagen vormgegeven. Verschillende collega’s verwelkomden de studenten en vertelden iets over hun werkzaamheden bij MidZuid. De studenten kregen een goed beeld gekregen van wat wij doen als organisatie en waren onder de indruk.

Daarnaast namen collega’s van de gemeente Altena; Anetta Scheurwater-Sablji, Jonathan Ragamin en Anita Hilbink de derde dag van het programma voor hun rekening. In de raadszaal van de gemeente in Almkerk gingen we samen met de studenten in gesprek over de participatiewet, inclusief werkgeverschap en de samenwerking tussen de gemeente Altena en MidZuid.

Het was een mooie ervaring. Fijn om met zo’n enthousiaste club mensen een start te maken met deze onderzoeksopdracht. Goed om zo met Avans en de gemeente Altena de samenwerking op te zoeken.