En dan is het zover, ik schrijf mijn eerste column voor MidZuid. 

Een hele eer kan ik wel zeggen. En ook super spannend! Maar ik pak deze uitdaging met beide handen aan en weet je waarom? Omdat ik het belangrijk vind om iedereen te laten zien, hoe het iedereen lukt om zichzelf steeds meer uit te dagen en te ontwikkelen. En ook een beetje de taboe te doorbreken. Want je denkt misschien, iedereen doet dat gewoon maar nieuwe dingen doen… maar vergis je niet! Want iets nieuws doen geeft echt bij heel veel mensen spanning.

Content Joyce Esmeralda DokA

Joyce Meerdink, consulent bij MidZuid

Ik zal mezelf eerst even voorstellen, ik ben Joyce Meerdink, 36 jaar. Ik werk sinds 2016 bij MidZuid als consulent. Ik begeleid veel medewerkers, bijna 80. Dit zijn veelal jongeren, namelijk stagiaires uit het derde, vierde en vijfde jaar van Praktijkschool De Zwaaikom, Breda College, Berkenhofcollege, De Noordhoek en het Merewade. Ik help ze bij het ontdekken wat ze leuk vinden en laat zien hoe werken in de toekomst er uit kan gaan zien. Daarvoor ben ik veel onderweg zodat ik bij de verschillende werkplekken van MidZuid of bij werkgevers zelf kan kijken hoe het gaat. En of ik nog ergens bij kan helpen. Misschien ben jij er wel één van!

De jeugd heeft de toekomst

Ik vind het echt heel tof dat ik zoveel kan betekenen voor jonge mensen die bij ons stage lopen. Een vraag die ik regelmatig krijg is of ik zelf stage heb gelopen. En dan is het makkelijk dat ik vanuit eigen ervaring kan vertellen. Want toen ik de opleiding Toerisme volgde, heb ik twee keer stage gelopen. En nog een keer toen ik de opleiding Human Resource Management (personeelsmanagement) volgde. Eén van de stageplekken was bij een VVV-kantoor, je kent ze wel. Van die kleine kantoortjes waar je als toerist allerlei informatie op kan vragen over de stad of regio waar je op bezoek bent. Ik was toen 19 jaar oud, verlegen, had geen ervaring met het werk bij een VVV-kantoor. Ik moest iedere dag hele verschillende mensen te woord staan en dat vaak ook nog in een andere taal. Ze informatie geven over de toeristische plekken in de buurt. Nou ik kan je vertellen, ik vond het super spannend. Je eerste echte ervaring met werken of leren werken. Dat is, echt waar, voor iedereen spannend. Want wat verwacht je stagebegeleider van je? Wie zijn je collega’s? En zijn ze een beetje aardig en behulpzaam of laten ze je maar een beetje zwemmen? Van al die vragen kan je nog best een beetje onzeker worden. En dan is het fijn dat je deze vragen aan mij of een van de andere consulenten kan stellen!

Heb jij ook wel eens iets meegemaakt wat je heel spannend vond en is het toen gelukt om het te doen?
Ik ben benieuwd!